BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. A Magyar Szocialista Párt támogatja ennek az indítványnak a tárgysorozatba vételét. Mi magunk is többször tettünk kísérletet arra, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját a kormány csökkentse.
Előttem képviselő úr elmondott sok mindent, de azért azt el kell mondani a családi adókedvezményen túl, hogy ez a kormány volt az, amely 2010-ben, kormányra kerülése után a minimálbért azonnal megadóztatta, ami az egyik legnagyobb csapás volt a magyar családok számára, mivel köztudottan 2,4 millió dolgozó ma Magyarországon minimálbéren van bejelentve. Mikor a szocialisták kormányoztak, mi kormányoztunk, akkor nullaszázalékos adót fizettek a minimálbér után a dolgozók.
Nagyon fontos az, amit elmondott képviselőtársam, hogy a kormány által beharangozott bébiboom elmaradt, nem látjuk a statisztikai adatokon, hogy növekedett volna a születésszám, és pontosan úgy nem látjuk, hogy nem tudjuk, hogy hány ezer azon gyerekek száma, akiket beszámolnak, akik külföldön születtek, mert nem hajlandóak a hivatalos adatokat kiadni.
A másik nagyon fontos dolog a családtámogatásnál, amit én is minden egyes alkalommal elmondok, hogy körülbelül 200 ezer magyar pár van, minden ötödik magyar fiatal pár, aki meddőségi problémával küszködik Magyarországon. Ugyebár, tavaly volt Zombor Gábor volt államtitkár úrnak egy elszólása, hogy nagyon erős kormányzati akarat van arra, hogy a kormány duplájára emelje a lombikbébi-kezelésre szánt összeget. Ez adott évben mindig 2 milliárd forint. Ezt nem sikerült kicsikarni a kormányzattól. Mi is többször tettünk kísérletet rá.
Itt a vágyott gyermekek megszületéséről beszélünk. Aki lombikkezelésre megy, az már mindent odaadna azért, hogy gyermeke születhessen. Ennek a kormánynak ez nem fontos. 2 milliárd forintot kellene a költségvetésbe berakni. Ezt nem sikerült évek óta elérnünk.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem