DR. PESTI IMRE,

Teljes szövegű keresés

DR. PESTI IMRE,
DR. PESTI IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. november 17. napján megtárgyalta a T/12371. számon benyújtott, a dohányzás visszaszorításával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot. Ezzel összefüggésben az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. országgyűlési határozat 54. §-a alapján 26 igen szavazattal, 6 nem ellenében és 2 tartózkodás mellett zárószavazás előtti jelentést és zárószavazás előtti módosító javaslatot fogadott el, amely a következőket tartalmazza.
Az indítvány a módosított hatású termékek fogalmát akként javasolta pontosítani, hogy az irányelv szabályainak megfelelő elektronikus cigaretták a módosított hatású termékek kategóriájába kerüljenek, és adott esetben könnyített értékesítési feltételek vonatkozzanak rájuk. Továbbá az egységes javaslatban észlelt koherenciákat is kezeli, javítja.
Tisztelt Képviselőtársaim! Bizottsági ülésen örömmel hallottam, hogy az ellenzéki padsorban ülő kollégáim is elismerik, hogy a trafikrendszer bevezetése olyan intézkedés volt három évvel ezelőtt, amely a fiatalkorúak dohánytermékekhez való hozzájutását jelentősen szűkítette. Bízom benne, hogy az e témakörben beadott javaslatok terén nemcsak a holnapi nap folyamán számíthatunk önökre, tudniillik az egészségpolitikai célok következetes képviselete valamennyiünk érdekét szolgálja.
Kérem tehát, folytassuk továbbra is a közös munkát a dohányzás visszaszorítására vonatkozó törekvésekben, és támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem