DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Megihletett a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel kapcsolatos felvetés (Derültség.), miszerint egy tanú nem tanú - unus testis, nullus testis helyesen, természetesen ennek az egészségügyi értelmű kijelentése baljósabb -, de azt kell hogy mondjam, hogy egyébként nem egyetlenegy bizonyítékot adtunk át, hiszen az Eurobarometer, illetve az imént említett RCP-kutatás 200 oldalas, és egyébként szakmailag szerintem a Royal College of Physicians hozzáértéséhez nem hiszem, hogy bármilyen kritika férhet. Jól mutatja, és ezt szeretném leszögezni, és valószínűleg betemethetetlen árok van közöttünk ebben a kérdésben, hogy én továbbra is úgy gondolom, hogy az államtitkárságnak inkább egy ténytagadó struccpolitikája van ebben a helyzetben. És higgyék el, itt senki nem áll semmilyen lobbi oldalán, itt az ellenzéket nem vásárolta fel senki a szerencsétlen, egyébként szerintem nem túl jó állapotban lévő e-cigis bizniszből; szerintem se erejük, se pénzük, se kedvük nem lenne ilyenre. Ők szimplán a saját kis üzletüket, a saját részüket szerették volna, hogyha legalább nem álérvekkel lehetetlenítik el. Mondjuk, álljunk oda, és mondjuk azt, hogy kell gazdaságilag ez a terület, és mondjuk, ne csomagoljuk be ezt egy nemdohányzók védelméről szóló törvénybe, hanem mondjuk azt - ahogy egyébként A Pál utcai fiúkban volt -, hogy: einstand, és akkor ők odaadják, aztán majd vagy pereskednek érte, vagy nem. Tehát én igazából ebből a kellemetlen feladatból szerettem volna kivonni az államtitkár urat. Egyébként jól tették, hogy egy részét lepasszolták a Miniszterelnökségnek, hiszen ők azért mégis másképpen védik ezt a problémát.
Még egy olyan kérdés volt, amit talán érdemes megvitatni, hiszen az egésznek, az egészségügynek akár az alfája és az ómegája is lehet: a kórházak adósságállománya. Lesz-e a kórházi adósságállományban bármilyen tisztázás, egyösszegű tehermentesítés; ha lesz, akkor mikor lesz? És ezért kell-e valamit cserébe az intézményigazgatóknak tenniük? Hogyha esetleg erről hallhatnánk pár szót, akkor az is megtisztelő lenne. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem