DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Asszony! Ha a pincehelyiek szeretnének egy delegációval, az ottani kórházból orvosokkal, vezetőkkel vagy lakosokkal együtt menni, mindig is nyitott kapujuk volt, nem lesz ez másként a következőkben sem. Viszont akkor, amikor önök is gyerekek és felnőtt betegek tízezreiről döntöttek, akkor valahogy ez a lelkiismeretesség nem volt önökre jellemző. Tudja, a politika sok szempontból hitelességi kérdés, hogy hiteles-e az az ember, aki egy olyan pártot képvisel, amely csak Budapesten pár év alatt bezárt öt kórházat, most pedig, amikor ellenzékben van, akkor elkezd aggódni egy másik kórházért.
Mi igyekeztünk vidéken is sok iskolát, sok kórházat megmenteni, nem csak megmenteni, korszerűsíteni, az állami fenntartásban a működését garantálni, hogy amire elegendő betegszám van egyik-másik kisebb kórházban, az is megmaradjon, és nem csak vizitdíjban és hasonlókban gondolkoztunk, önökkel szemben.
Az idén év végén is az a pénzösszeg, amit felszabadítottunk a kórházak számára, az önök kórházai számára, az ott a megyében is, a térségben is nagy lehetőséget, segítséget ad. 45 plusz 15 milliárd forint! 45 milliárd forint a lejárt szállítói tartozásokra, további 15 milliárd forint pedig különböző hatékonyságnövelő kiadásokra. Ez érezhető segítség, érzékelhető segítség, amely minden, a legkisebb magyar kórházakhoz is el fog jutni. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
(16.20)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem