BURÁNY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A napokban példátlan, legalábbis addig példátlan, a közvéleményt joggal megrendítő és joggal felháborító eset történt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban: az egészségügyi intézmény IX. emeleti várójának női mosdójában egy többnapos - ismétlem: többnapos! - holttestet találtak, ott, ahol elvileg legalább naponta kellene takarítani.
Tisztelt Ház! Egyszerűen nincsenek szavak a történtek kommentálására. Szavak nincsenek, de tények vannak, ezek sorába tartozik, hogy egyre több sajtóhír, beszámoló jelent meg az utóbbi időben a Jahn Ferenc Kórházban uralkodó tarthatatlan állapotokról.
A tényekhez tartozik, hogy miközben a kormány szuperkórházak építésével ötletel, csak ígérgeti a már meglévő kórházak fejlesztését. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet közel 380 ezer ember ellátását végzi, a sürgősségi osztályon naponta átlagosan 90-100 beteg fordul meg. A dolgozók rendkívül nagy leterheltség mellett végzik munkájukat, április 1-jétől 24 órás sebészeti ügyeletet is el kell látniuk, ami további terheket ró az orvosokra és a szakdolgozókra.
Tisztelt Államtitkár Úr! A kórházban történt döbbenetes esemény következmény, következménye annak, hogy az önök kormánya 2010 óta évente nagyjából 400 milliárd forintot von el az ágazatból, lerohasztották a kórházakat és szétverték az alapellátást - ez is szégyen. Napjainkban többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint autóbalesetben, az orvoselvándorlás, az ápolóhiány krónikus méreteket öltött. Az önök egészségügyi politikájában nincs sem emberség, sem pedig erőforrás.
Hogyan volt lehetséges, hogy napokig nem tűnt fel egy holttest a kórházi mosdóban? Elrendelte-e a miniszter úr vagy az államtitkár úr, hogy a konkrét eset kivizsgálását, a felelősségre vonást követően átvilágítják a kórházakat? Érez-e személyes felelősséget a Jahn Ferenc Kórházban történtekért? Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem