Döntés napirendi ajánlás kiegészítéséről és módosításáról

Teljes szövegű keresés

Döntés napirendi ajánlás kiegészítéséről és módosításáról
Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte, hogy az Országgyűlés kivételes eljárásban tárgyalja meg az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvénynek az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerrel összefüggő módosításáról szóló T/3118. számú előterjesztést. A kormány azt kezdeményezte, hogy a módosító javaslatok benyújtására a kivételes eljárást elrendelő döntés meghozatalát követő három órában legyen lehetőség; az összevont vitára február 18-án kerüljön sor; az összegző módosító javaslatról történő határozathozatalra és a zárószavazásra február 20-án kerüljön sor.
A házszabályi rendelkezések 62. § (1) bekezdése alapján a kivételes eljárásban történő tárgyalásról tehát az Országgyűlés vita nélkül határoz a képviselők abszolút többségével.
Most a döntéshozatal következik. Kérdezem önöket, elfogadják-e a T/3118. számú előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását az előterjesztői indítvány szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy a Ház 144 igen szavazattal, 8 nem ellenében, 21 tartózkodás mellett az indítványt elfogadta.
Tisztelt Ház! Tájékoztatom önöket, hogy a határozati házszabály 62. § (5) bekezdése szerint a kivételes eljárásban az előterjesztés részletes vitáját a Törvényalkotási bizottság folytatja le. Az elfogadott döntésünknek megfelelően a módosító javaslatok benyújtására a mai napon további három órán belül, azaz 17 óra 41 percig van lehetőség. A törvényjavaslat összevont vitájára február 18-án, az összegző módosító javaslatról történő határozathozatalra és a zárószavazásra pedig a február 20-ai ülésnapon kerül sor.
Tisztelt Országgyűlés! Az LMP képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásával kapcsolatos beruházásról, valamint az ezzel kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló T/2250. számú törvényjavaslat általános vitájára a február 18-ai ülésnapon ne kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a javaslatot elfogadta. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Nem fogadta el!) Számoljuk meg? (Dr. Szél Bernadett: Igen! - Zaj.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem