Az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott zárószavazás előtti…

Teljes szövegű keresés

Az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott zárószavazás előtti módosító javaslatról történő döntés
Most az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott zárószavazás előtti módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás következik. Az előterjesztés T/3788. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. A Törvényalkotási bizottság zárószavazás előtti módosító javaslatát T/3788/18., zárószavazás előtti jelentését pedig T/3788/19. számon terjesztette elő. Arra figyelemmel, hogy április 14-i ülésünkön az Országgyűlés az összegző módosító javaslat, valamint a törvényjavaslat minősített többséget igénylő részeit nem fogadta el, a Törvényalkotási bizottság T/3788/16. számon átdolgozott, egységes javaslatot nyújtott be.
Most a határozathozatalok következnek. A házszabály 55. § (1) bekezdése alapján a zárószavazás előtti módosító javaslatról az Országgyűlés egyetlen szavazással dönt.
Kérdezem ezért a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/3788/18. számú, zárószavazás előtti módosító javaslatát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a zárószavazás előtti módosító javaslatot 109 igen, 56 nem szavazattal… - Nagy István államtitkár úr jelzi, hogy nem működött a gépe, és igen a szavazata. Tehát akkor 110 igen, 56 nem szavazattal, tartózkodás nélkül az Országgyűlés elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Ennek során az imént módosított, átdolgozott, egységes javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosított T/3788/16. számú átdolgozott egységes javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosított, átdolgozott, egységes javaslatot 110 igen, 57 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta. (Az LMP-s képviselők egy-egy kerek táblát emelnek fel, amelyeken a felirat: „Eladva: Aggteleki Nemzeti Park, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Bükki Nemzeti Park, Duna-Dráva Nemzeti Park, Duna-Ipoly Nemzeti Park, Fertő-Hanság Nemzeti Park, Hortobágyi Nemzeti Park, Kiskunsági Nemzeti Park, Körös-Maros Nemzeti Park és Őrségi Nemzeti Park”.)
Megkérem LMP-s képviselőtársaimat, miután ezt az előre be nem jelentett szemléltetést befejezték, hogy szíveskedjenek elfoglalni a helyüket, és figyelmeztetem önöket, hogy megsértették a házszabály vonatkozó előírását. Elnök urat erről írásban fogom tájékoztatni.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem