ROGÁN ANTAL

Teljes szövegű keresés

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, hétvégén ismét több mint 1500, törvénytelenül a határt átlépő, illegális bevándorlót tartóztattak fel Magyarország déli határainál. Ezzel, azt gondolom, június végére meghaladhatja a 60 ezret is azoknak az illegális bevándorlóknak a száma, akik az idei évben törvénytelenül lépik át a magyar határt, és próbálkoznak politikai menedékjogot kérni Magyarországon.
Csak szeretném felhívni a tisztelt Országgyűlés figyelmét, hogy ez a szám alig három évvel ezelőtt még nem nagyon haladta meg a 3 ezret; 2014-ben éppen csak átlépte a 40 ezret, és úgy tűnik, hogy 2015-ben már az első félév elteltével meg fogja haladni a 60 ezret, ami azt jelenti, hogy év végére akár több mint 100 ezer illegális határátlépőre, illegális bevándorlóra is számíthatunk.
Tisztelt Képviselőtársaim! A probléma tehát valós, megoldására törekednünk kell. Ezért indított nemzeti konzultációt a kormány, ami, azt gondolom, lehetőséget teremt arra, hogy minden magyar állampolgár elmondhassa a véleményét. A nemzeti konzultációban sokan vesznek részt. Több mint 600 ezren személyesen, mert elküldik vagy levél formájában, vagy másként a véleményüket, és néhány tucatnyian pedig, alapvetően liberális, szocialista aktivisták pedig plakátrombolással, plakátrongálással, ilyen típusú akciókkal vesznek részt a nemzeti konzultációban. Sajátos módja ez a véleménynyilvánításnak, de legalább megismerjük az ő véleményüket is.
Nos, tisztelt képviselőtársaim, azt gondolom, hogy a liberálisok és a szocialisták álláspontja itt az Országgyűlésben számunkra már régóta ismert, hiszen mindannyian nagyon jól tudjuk és mondjuk ki őszintén: önök, tisztelt szocialista és liberális képviselőtársaim egész egyszerűen bevándorláspártiak. Önök azt a problémát, amit Magyarországon és egész Európában a népességcsökkentés jelent, azt a bevándorlókkal akarják megoldani, ráadásul, ezt is mondjuk ki őszintén, abban is tiszta álláspontjuk van, hogy minden bevándorlót szívesen vesznek, kivéve, hogyha magyar. Tehát jöhet koszovói, jöhet muzulmán, afrikai, csak az a lényeg, hogy ne legyen magyar. Ha ezt erősnek éreznék, tisztelt képviselőtársaim, csak arra szeretném felhívni a figyelmüket, hogy milyen álláspontot képviseltek ebben a kérdésben 2004. december 5-e előtt, és azt gondolom, hogy ezt a kérdést tegnap Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr és Harrach Péter frakcióvezető úr is világossá tették itt, az Országgyűlés előtt.
Nos, attól tartok, tisztelt szocialista és liberális képviselőtársaim, hogy a magyar családok többsége a bevándorlás kérdésében nem osztja az önök álláspontját. A kormány reklámkampánya kapcsán pedig azt szeretném elmondani önöknek, tisztelt képviselőtársaim, hogy bár értem a bírálatokat, de azt nem értem, hogy miért nem mondják ki őszintén, hogy melyik az a mondat, amelyikkel nem értenek egyet. Azzal nem értenek egyet, hogy aki Magyarországra érkezik, annak tiszteletben kell tartania a törvényeinket?
Csak szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy az ideérkező bevándorlók 99 százaléka törvénysértéssel kezd. Mert van ugyan határátkelőhely, mégis illegálisan, törvénytelenül lépi át a magyar és ezzel az európai határt. Azzal nem értenek egyet, hogy tiszteletben kell tartani a kultúránkat? Azt gondolom, ez alapvető európai felfogás minden európai nemzet részéről, ez egy teljesen természetes megközelítés. Vagy azzal nem értenek egyet, hogy igen, nem tudunk munkahelyeket teremteni tömegesen ideérkező illegális bevándorlók számára, mert Magyarországon is van még megoldandó problémaként előttünk munkanélküliség.
Tisztelt Képviselőtársaim! A közvéleménykutatások szerint az emberek többsége nem osztja a liberálisok és a szocialisták álláspontját, hanem inkább a kormány felvetéseit támogatja. A konzultáció zajlik, részeredményei megerősítik azt, hogy Magyarországnak majd vissza kell térnie az Európai Unió ellenében is a 2012 előtti gyakorlathoz, az illegális bevándorlás elleni szigorú és egyébként konzekvens fellépéshez.
Ez őszre majd új jogszabályokat, jogszabálycsomagot és intézkedési tervet igényel, amit akkor kell majd tárgyalnia az Országgyűlésnek. De a konzultáció folyamata közben is cselekednünk kell, tisztelt képviselőtársaim. Cselekedünk kell, mert a nyár nemcsak a turisták, hanem a törvénytelen és illegális bevándorlók kedvenc évszaka is.
Ezért az a meggyőződésünk, tisztelt képviselőtársaim, hogy az Országgyűlésnek még a mostani ülésszak befejezése előtt el kell fogadnia azt a jogszabályt, amely világossá teszi, hogy biztonságos harmadik országból Magyarországon nem fogadunk politikai menekültet, nem tekintjük az onnan érkező illegális bevándorlókat automatikusan politikai menedékjogra jogosultnak.
Arra kérem önöket, hogy ha lehet, itt a parlamentben önök is támogassák ennek a jogszabálynak az elfogadását. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
(9.50)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem