DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ami ebből a kibővült keretből támogatható, az elég széles körű, hiszen nemcsak határon belül, hanem határon túli fiataloknak tehetséggondozására, támogatására is jut ebből, tehetséges tanulók, fiatalok támogatására. Egyrészről tehetséggondozó személyek tiszteletdíjára, bérére, fizetésére vagy fizetéskiegészítésére tudunk ebből fordítani nagyobb tételeket. Vannak olyan szervezetek, amelyek tehetséggondozással foglalkoznak, felkutatással és az ő segítésükkel, ők is többet kapnak. Illetőleg azok a közösségek is többet kapnak, amelyek különösen tehetséges fiatalokat támogatnak.
Magának a nemzeti tehetségprogram megvalósításának segítése érdekében itt szakmai intézményi és információs rendszerek továbbfejlesztésére is sor kerülhet ebből a megemelt összegből. Fontos, hogy a szakképzésben is igyekszünk a kiemelkedő fiatalokat további pályájukon segíteni, itt kimagasló tehetségek fejlesztésére pluszpénz áll rendelkezésre, illetőleg családoknak szóló szemléletformáló programokat is indítunk, amelyek a tehetséget felismerő és elismerő családokat támogatják. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem