DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A nemzeti tehetségprogramról itt az Országgyűlés döntött, és időről időre a kormányzatnak kell kétéves cselekvési programokat elfogadni. A 2015-2016-os cselekvési programot a kormány 2015 júniusában tárgyalta, és az 1390/2015. kormányhatározatban rögzítette.
Nagyon fontos, hogy erre ez a kormányzat többet fordít, mint elődei, ráadásul nem is kicsivel többet. Ha megnézzük a 2015-ös költségvetésben szereplő 2,8 milliárd forintos összeget, akkor azt láthatjuk, hogy ez a tavalyi összeg kétszerese, a 2013-as előirányzatnak pedig háromszorosa.
Tehát jóval több forrást fordítunk tehetségek felkutatására, tehetségek segítésére, gondozására, mint a megelőző időkben fordított Magyarország. Már csak azért is, hiszen az új Alaptörvényünk sokkal erősebb kötelezettségévé teszi ezt az országnak és a kormánynak, hiszen azt írja a Nemzeti hitvallásban, hogy a magyar nemzet tagjaiként büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi alkotásaira, hogy népünk évszázadokon át tehetségével, szorgalmával gyarapította Európa közös értékeit. Éppen ezért az egyik legnagyobb érték Magyarország számára, Magyarország kincsét éppen azok a tehetséges gyermekek, fiatalok adják, akik szárnyalni képesek, ha megkapják a személyes figyelmet és szakszerű egyedi támogatást. Ennek hiányában azonban elveszne ez a tehetség.
Ezért fontos ez a költségvetési keret, ezért fontos ennek megkétszerezése, megháromszorozása, hogy egy tehetségbarát társadalomban egyetlenegy ilyen fiatal se vesszen el, hanem valós esélyt kapjon arra, hogy az átlagon felüli képességeit ki tudja bontakoztatni. Bízunk benne, hogy a nemzeti tehetségprogram kibővült rendszere ezt a célt is hatékonyan tudja majd szolgálni. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem