NOVÁK ELŐD

Teljes szövegű keresés

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Illyés Gyula szavainak megszívlelésére kérem a kormányt, és azt kérdezem, hogy hajlandó-e felhagyni a népesedéspolitikai sikerpropagandával, mivel a magyarság demográfiai állapota válságos.
A félmegoldásnak is kevés látszatintézkedések, amelyek sajnos jellemzik ezt a kormányt is, kétségkívül némi előrelépést mutatnak, de végeredményben oda fognak vezetni, hogy a század végére a magyarság kisebbségbe kerülhet a saját hazájában, hacsak nem következik be gyökeres radikális népesedéspolitikai fordulat.
Ennek hiányában ugyanis nem várható, hogy megváltozik az a tendencia, ami a KSH által legutóbb közzétett, az EU-tagállamok népesedéspolitikai összehasonlításában is látszik. Eszerint már csak három országot előzünk meg a 28-ból az ezer lakosra jutó élveszületések tekintetében, ráadásul minden rangsorban visszaestünk.
Tudom, hogy államtitkár úr képes olyan statisztikákat is keresni, amelyekben valamiféle hajszálnyi növekedést ki lehet mutatni: például a termékenységi ráta 1,3-ről 1,4-re emelkedett, de ez még mindig édeskevés, és hadd ne örüljünk, hogy a népességfogyás üteme egy minimálisan, hajszálnyival lassult, miközben robogunk a nemzethalál felé.
Ráadásul, ez a bizonyos, 1,4-es termékenységi ráta is csak akkor érvényes, ha a törvények szerint is kisebbségként, nemzetiségként nyilvántartott például cigányságot - de említhetném a 13 nemzetiség bármelyikét - beleszámoljuk ebbe a statisztikába. Ha nem számoljuk bele, akkor viszont ki kell mondani: szembe kell nézni azzal, hogy egy magyar nőnek átlagosan már egy gyermeke sem születik. Ezért mondhatjuk azt, hogy a magyarság generációnként megfeleződik, miközben a cigányság generációnként megduplázódik. Mondta ezt, ugye, Pokol Béla alkotmánybíró, akit itt az Országgyűlésben választottunk alkotmánybíróvá az előző ciklusban, de volt benne ilyen felelősség.
Kérdezem a kormányt, hogy a kormánynak van-e felelőssége nem elfödni a bajt, hanem szembenézni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) ezzel a problémával, és ki meri-e mondani, hogy a magyarság legnagyobb problémája a népességfogyás. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem