DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Először is csodálom, hogy a Jobbik frakciója megtapsolta Novák Elődnek ezt a felszólalását. Ha komolyan vették volna azt, amit Vona Gábor mondott a párt vadhajtásainak lenyeséséről, akkor nyilvánvalóan ez nem hangozhatott volna el.
Tisztelt Képviselő Úr! A magyar kormány számára teljesen mindegy, hogy valaki milyen származású, cigány vagy nem cigány származású, ha valaki gyermeket vállal Magyarországon, ha valaki dolgozik Magyarországon, akkor a legnagyobb mértékű támogatásokat veheti igénybe a kormányzattól.
(15.20)
Mi nagyon örülünk annak, hogyha minél több cigány ember dolgozik, ha minél több magyar ember dolgozik, ha minél több magyar ember, cigány ember gyermeket vállal, mind a kettőnek örülünk. És az a fajta retorika, amit ön itt elmondott a Házban ismételten, immáron sokadszorra, lehet, hogy sok lájkolót hoz a kuruc.info-n, de nem fogadható el egy demokratikus parlamentben, úgyhogy ezt szeretném teljes mértékben visszautasítani.
És akkor rátérve a dolog lényegére, a demográfiai kérdésre Magyarországon: úgy látszik, ön szereti a lehetetlen küldetéseket, mert erről a kormányzatról azt bebizonyítani, hogy nem családbarát politikát folytat, az igencsak nehéz, szerintem nem nagyon fog önnek sem sikerülni, mondhatnánk azt is, hogy mission impossible. Ha volt lehetősége a kormánynak akár a családi típusú adórendszer bevezetésével (Dúró Dóra: A bölcsődei ellátás fizetőssé tételével!), a gyed extrával, a gyes három évre való kiterjesztésével, óvodaépítési, bölcsődeépítési program sebességének másfél-háromszorosára emelésével, a szülők számára, pontosabban a szülésből visszatérő nők számára a munkahelyvédelmi akciótervben adókedvezmény biztosításával, részmunkaidős lehetőségek biztosításával… - és minden más eszközzel is mindent megtett annak érdekében, hogy kijöjjenek ezek a pozitív számok, mert nem véletlenül emelkedik most a termékenységi arányszám a 2010-11-es mélypontról, az 1,21-ről 1,41-re.
Ezeknek az intézkedéseknek a következménye az, hogy Magyarországon évek óta vagy azt mondhatnánk, hogy akár 30 éve nem látott mértékben (Az elnök csenget.) fordulnak meg a születési arányszámok. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok és az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem