VOLNER JÁNOS

Teljes szövegű keresés

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Nem áll módomban elfogadni ezt a választ, államtitkár úr, ennek pedig egyszerű az oka. Elmondtam önnek azt a helyzetet, amikor egy vagyonvédelmi vállalkozás azt a pénzt sem kapja meg, mondjuk, egy multinacionális nagyvállalattól, amennyiért be lehetne jelenteni egyáltalán a dolgozót. Nincs meg a bér fedezete.
Ezért önök nem a multival szemben követelik meg azt, hogy legalább a bérminimumnak megfelelő összeget kifizesse a magyar vállalkozás részére, mert ennek birtokában lehetne a vállalkozást számon kérni, hogy mi van a dolgozók bejelentésével. Hanem önök azt a megoldást választják, hogy megpróbálnak küzdeni a feketegazdaság ellen egy olyan piacon, ahol a szerződések 90 százaléka olyan vagyonvédelmi tételeket tartalmaz, amiből - nemes egyszerűséggel - nem lehet legálisan foglalkoztatni a munkavállalókat. Ez tehát nem értelmes küzdelem, nem előremutató helyzet, ezért nem tudom ezt a választ elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem