LUKÁCS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

LUKÁCS ZOLTÁN
LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Közeleg a karácsony, egy nappal vagyunk előtte, és rengeteg ember, rengeteg család van Magyarországon, akiknek egyre nehezebb ez az ünnep, egyre nehezebben élnek, egyre kevesebb jut az asztalukra vagy egyáltalán nem is jut, egyre kisebb karácsonyfa jut nekik vagy egyáltalán nem is jut, eközben pedig azt látják, hogy a kormány tagjai vagy a kormányhoz kötődő, köthető politikusok pedig számukra elképzelhetetlen gazdagságban élnek. Hétről hétre azt látják, hogy kormányzati politikusoknak mint a világegyetem tágul a nappalijuk, azt látják, hogy 180 millió forintos villát tudnak vásárolni maguknak, azt látják, hogy nem okoz problémát kormányzati politikusoknak akár egymillió forintot kifizetni néhány napos útért, hogy egy világhírű zenekar koncertjén részt vegyenek. Egyszóval azt látják, hogy nekik szinte semmi nem jut, ezeknek a politikusoknak pedig szinte minden. De nemcsak én mondom, hanem mondja Pokorni Zoltán és mondja már a házelnök is, hogy önök urizálnak.
(17.10)
Azután itt van az a személy, aki rendkívül jól jellemzi ezt a helyzetet. Habony Árpád a neve, akiről, ugye, semmit nem lehet tudni; azt mondják, hogy a miniszterelnök tanácsadója, majd azt mondják, hogy nem a tanácsadója. Pintér Sándor azt mondja, hogy nem kell átvilágítani, mert nincs jogviszonya, aztán Kovács Zoltán államtitkár úr azt állítja, hogy átvilágították őt. Ebben is vita van a két kormánytag között. Aztán Rogán Antal és Lázár János is azt nyilatkozza egy újságírói kérdésre, hogy Habony Árpád befolyással van a kormányzati döntéshozatalra.
Kérdezem miniszter urat, hogy ki ez a Habony Árpád, miből él. Ezt nem lehet tudni egyáltalán. Egyáltalán milyen köze van önökhöz? Mert az jól látszik, hogy sokszor úgy táncolnak, ahogy ő fütyül. Egyáltalán ki állította ki neki a parlamenti belépőjét, mert sokszor lehet itt látni? Egyáltalán mi a jogviszonya itt ennek az embernek?
Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem