LÁZÁR JÁNOS,

Teljes szövegű keresés

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársam! Először is azzal kezdeném, hogy amit a mondandójának az első részében vázolt föl a magyar társadalom helyzetét, szociális viszonyait illetően, azt hiszem, ön is olyan helyen él, olyan emberek között lakik, hozzám hasonlóan, akiknek valóban komoly szociális problémáik vannak. Ez nem egy kétperces vita, hanem valószínűleg több évtizedes munka kell ahhoz, hogy ez jelentős mértékben változzon.
Én elfogadok minden, a személyemre vonatkozó kritikát, tisztában is vagyok azzal, hogy a döntéseimnek milyen következményei vannak. Viselem is ezért a felelősséget, akár miniszterként, akár parlamenti képviselőként. Egyetlenegy dolgot javasolok azért, hogy a teljesítmény mindig emellé teendő. Hiszen azt nem gondolhatja senki sem, hogy engem a választóim ne ismernének nagyon jól, hiszen négyszer megválasztottak parlamenti képviselőnek, és háromszor megválasztottak polgármesternek, ami, azt hiszem, legalább a választók döntését illetően tiszteletben tartandó. Mármint, hogy ők csak tudták, hogy kire szavaznak. (Gőgös Zoltán: Nem biztos.)
És miután az ország egyik legszegényebb választókörzetében élek és lakom - higgye el, Gőgös képviselőtársam, pontosan tudták -, és miután az ország legszegényebb választókörzeteinek egyikében élek és lakom, most is Budapestről odamegyek haza, nem itt élek a fővárosban, talán ezek a szempontok akceptálhatóak. De elfogadom az ön kritikáját, amihez természetesen választópolgárként és választott polgárként is joga van.
Ami pedig Habony Árpád urat illeti, hiszen őrá vonatkozott a konkrét kérdése a megjegyzésein túlmenően, kaptam írásbeli kérdést már, amire szívesen válaszolok arra vonatkozóan, hogy van-e jogviszonya, illetve kötelességem is, hogy megválaszoljam, kitől kapott parlamenti belépőt, már ha a kormánytól kapott parlamenti belépőt. Most azonban ezekre a kérdésekre csak annyiban tudok önnek válaszolni, hogy a Miniszterelnökséggel nem volt és nincs jogviszonya. A politikai döntéseket pedig csak annyiban befolyásolja, hogy tudomásom szerint időnként kormánypárti politikusok beszélnek vele. Én is közéjük tartozom. De gondolom, azt nem akarja nekem megtiltani, hogy a 8 millió választásra jogosult polgár közül bárkivel is beszéljek. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem