DR. SZÉL BERNADETT

Teljes szövegű keresés

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Ha ön tisztelettel adózik az én politikai teljesítményem előtt, akkor én viszont nem fogok tisztelettel adózni az ön kommunikációs teljesítménye előtt, merthogy három kérdést tettem föl, és abból ön igazából egy félre válaszolt. Most akkor kezdem sejteni, hogy kormánydöntésről van szó. Viszont nem mondta, hogy az oroszok jönnek-e Paks I.-re, vagy nem jönnek a Paks I. blokkokba. Illetve azt se mondta meg, hogy konkrétan mi lesz az a transzparencia, amit önök persze annak hívnak, de lehet, hogy nem is arról van szó, amilyen alapon önök kiválasztják ezeket a szakembereket.
Viszont látom, fél ön a válaszadástól, tisztelt miniszter úr. És én megértem, hogy ön fél, hiszen olyan zavarosban halásznak, hogy biztos nem érzi ott biztonságban magát, hogy ilyen döntéseket kell meghoznia, és ilyen kellemetlen helyzetben kell lavíroznia. Én megértem az ön problémáit, de azért jó lenne, ha az adófizető állampolgároknak megmondaná, hogy mire költik az adóforintokat. Az nagyon nem megnyugtató, hogy önök igazából úgy akarják ezt az erőművet bővíteni, hogy azt se tudják, hogy az áram, ami ott készül, mennyibe kerül. Innentől kezdve nem tudom komolyan venni a kormány nyilatkozatait az olcsó paksi áramról, és senki más ebben az országban.
(16.40)
Egyébként, miniszter úr, azt említette az interjújában, hogy ki lehet lépni Paksból (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), de annak költségei vannak. Milyen költségekre gondolt pontosan? (Taps az LMP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem