DR. SZÉL BERNADETT

Teljes szövegű keresés

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Érdeklődéssel hallgattam előbb a fejtegetését, amikor arról beszélt, hogy a Paksi Atomerőműbe külföldi menedzsereket vinne. Ön egy olyan indoklást használt, amit én egy kicsit furcsának tartok, ugyanis ön azt mondta, hogy erre azért van szükség, hogy a paksi áram költségét tisztán lássák. Na most, tisztelt miniszter úr, akkor ez azt jelenti, hogy önök most pontosan nem tudják, hogy mennyibe kerül a paksi áram? Ugyanis, amit mondott, az ezt jelenti.
A másik, amit kérdezni szeretnék; ön azt mondta, hogy transzparens módon fogják ezeket az embereket kiválasztani. Ez mit jelent egész pontosan? Kik lesznek ezek a szakemberek, akik idejönnek a Paksi Atomerőműbe? (Közbeszólás az MSZP soraiból: Transzparensek.) Ez azért is érdekes, mert amikor arról volt szó, hogy tendereztetni fogják a paksi bővítést, amit önök kapacitásfenntartásnak hívnak, akkor azzal az indoklással utasították el a tender szükségességét, mondván, hogy itt orosz technológiát használnak Paks I.-nél, és ha bővítésről van szó, akkor célszerű, hogy az oroszok jöjjenek bővíteni, merthogy ők jobban ismerik ezt a technológiát.
Tisztelt Miniszter Úr! Akkor ez azt jelenti, hogy most is orosz szakemberek fognak jönni a most működő négy paksi atomerőművi blokkhoz? Mert ha a korábbi indoklásuk megáll, akkor az pontosan ezt jelenti. Esetleg, tisztelt miniszter úr, ez a helyzet azt jelenti, hogy netán a paksi paktum, az Orbán-Putyin-paktum része volt az is, hogy nemcsak Paks II.-t csinálhatják az oroszok, hanem még a Paks I.-et is átengedik nekik valamilyen formában?
Illetve, tisztelt miniszter úr, ön két döntésről beszélt. Az egyik Paks II.-vel volt kapcsolatos, hogy az OAH mellé nemzetközi tanácsadó testületet neveznének ki, hogy rátekintsenek a bővítésre. Egészen pontosan meg tudná nekem nevezni, hogy mik ennek a döntésnek a koordinátái, hogy világosan lássuk, hogy ön melyik kormánydöntésre vagy milyen döntésre gondol, amikor azt mondja, hogy önök ezzel kapcsolatban döntöttek?
Köszönettel várom válaszát. (Taps az LMP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem