NOVÁK ELŐD

Teljes szövegű keresés

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Először is örülök, hogy legalább a vezérszónoki vitakör végére megérkezett a Fidesz vezérszónoka is, és talán részt vesz a vita hátralévő, bár várhatóan kisebb részében. Azt viszont sajnálom, hogy sem az előterjesztő, sem a kormány képviselője nem kíván reagálni legalább két percben az egyetlen ellenzéki módosító javaslatra, ami mellett én itt hosszasan érveltem. (L. Simon László: Majd a zárszóban.) Nem elegáns az, ha a zárszóban, amire mi már nem tudunk reagálni, mondanak akár olyan valótlanságokat, amiket nem tudunk pontosítani.
Hadd kérjem önöket vitára! Tiszteljenek meg azzal, hogy ha egy kormánypárti és egy ellenzéki módosító javaslat került benyújtásra, és ez egyben most a részletes vita is itt tulajdonképpen, akkor folytassuk le ennek érdemi vitáját! Az egyetlen módosító javaslatunk arról szól, hogy a reklámadóból származó bevételt az alapvető szintű lakossági internetszolgáltatás ingyenessé tételére kell fordítani. Tehát szeretnénk bevezetni Magyarországon az ingyenes internetet. Erre rendkívüli szükség van. És az iskolafejlesztésnél csepp a tengerben lenne ez a támogatás, és azt gondolom, kissé demagóg is. Ha ezt a részkérdést, ami egyébként jelentheti a távoktatást is, ha iskolafejlesztésként vizsgáljuk, akkor láthatjuk ennek indokoltságát.
Valahol ott fejeztem be, hogy az információhoz való hozzáférés a XXI. század társadalmának legalább annyira alapvető fontosságú kelléke, mint a fűtés vagy a fürdővíz. Ezért a Jobbik a szélesebb körű internet-hozzáférést egyrészt a kiegyensúlyozott tájékoztatás megvalósulása érdekében is fontosnak tartja, hiszen sajnos ez csak egy lózung maradt a médiaalkotmányban, nem tartatja be a kiegyensúlyozott tájékoztatást a Médiatanács, másrészt az ingyenes, alanyi jogon járó internetszolgáltatástól a távmunka, a távoktatás fellendülését, de akár az elektronikus közigazgatás általánosabbá válását is várjuk.
Tehát szembesülni kell azzal, hogy Magyarországon a harmadik legalacsonyabb a szélessávú mobilinternetet rendszeresen használók aránya, és a nyugati, EU-tagállamok internethasználati díjainak több mint kétszeresét teszik ki Magyarországon ezek a díjak. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem