Maria Pańczyk-Pozdziej, a lengyel szenátus alelnökének, valamint néhai Antall József miniszterelnök feleségének és családjának kö…

Teljes szövegű keresés

Maria Pańczyk-Pozdziej, a lengyel szenátus alelnökének, valamint néhai Antall József miniszterelnök feleségének és családjának köszöntése
Tisztelt Országgyűlés! (A szinkrontolmács elkezdi a lengyel nyelvre fordítást.) Mindannyiunk nevében nagy tisztelettel köszöntöm a díszpáholyban helyet foglaló Maria Pańczyk-Pozdziej asszonyt, a lengyel szenátus alelnökét (Taps.), néhai Antall József miniszterelnök úr feleségét és családjának megjelent tagjait (Taps.), valamint az érintett diplomáciai testületek vezetőit. Nagy örömömre szolgál, hogy e történelmi határozat ünnepélyes elfogadásakor körünkben üdvözölhetem önöket.
Tisztelt Országgyűlés! A vitában elsőként megadom a szót Csúcs Lászlóné asszonynak, előterjesz-tőtársamnak, lengyel nemzetiségi szószólónak.
Felkérem szószóló asszonyt, szíveskedjék a szónoki emelvényre fáradni. Arra figyelemmel, hogy a felszólalás egy része magyarul, egy része pedig lengyelül hangzik el, kérem a képviselőket és kedves vendégeinket, használják a tolmácsberendezést. Megadom a szót.
Parancsoljon!

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem