DR. HÖRCSIK RICHÁRD,

Teljes szövegű keresés

DR. HÖRCSIK RICHÁRD,
DR. HÖRCSIK RICHÁRD, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Mint ahogy hallottuk államtitkár úrtól, ennek a törvényjavaslatnak a célja a két ország közötti légiközlekedési megállapodás szövegének végleges megállapítására adott felhatalmazás, a megállapodás kötelező hatályának elismeréséhez szükséges felhatalmazás megszerzése, illetve magának a megállapodásnak a kihirdetése.
Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek között korábban nem volt kétoldalú légiközlekedési megállapodás, így tehát hiányzott a két ország között üzemelő légijáratok működésének jogi támogatása. Úgy vélem, hogy a megállapodás létrehozása az országok közötti, már megkezdett és a jövőben tervezett menetrend szerinti légijáratok működése megkönnyítése érdekében nagyon is indokolt.
Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy vélem, hogy ez a megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy ne csak fapados közvetlen légi összeköttetés legyen az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország között, ami minden bizonnyal azt fogja eredményezni, hogy az emírségi légitársaságok indítanak majd közvetlen járatokat, ezzel is serkentve a kétoldalú üzleti gazdasági kapcsolatokat, és úgy hiszem, hogy ez nagyon is jól illeszkedik a kormány keletinyitás-politikájába.
Éppen ezért a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség frakciója támogatja a törvényjavaslat elfogadását. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem