KUNHALMI ÁGNES

Teljes szövegű keresés

KUNHALMI ÁGNES
KUNHALMI ÁGNES (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Miniszter úr, köszönöm a válaszát. Nem tudom elfogadni. Én most az önkormányzati választások előtt öntől egy egyértelmű igent és nemet vártam volna, de nemcsak én, hanem a fővárosi választópolgárok is. Alapvető probléma van kettőnk között, és ezt értik a fővárosiak. (Közbeszólásra: Dehogynem! - Derültség a kormánypárti padsorokban.) Az pedig, hogy rövid távon ugyan azt gondolta, miniszter úr, hogy a hitelképessége növekszik a városnak, de nem, ön nem mond igazat. Ugyanis ekkora vagyonvesztésen Magyarország fővárosa, Budapest soha nem ment keresztül. Több mint 600 milliárdot vontak el, ami a gazdasági függetlenségét bénítja meg és veszi el a fővárosnak.
Egyben téved miniszter úr és az ön felfogása Budapesttel kapcsolatban. Ha ön visszautasítja azt, amit egyébként az ellenzéki oldal is visszautasít, hogy a fővárost szembe kell állítani a vidékkel, az rendben van. De akkor vissza kell adni a főváros gazdasági erejét. Mert bármilyen fejlesztést csináljon ez a kormány a következő négy évben vidéken, nem fogja tudni fenntartani, ha tönkreteszik a fővárost.
Történelmileg úgy alakult, hogy Budapest Magyarország gazdasági és politikai centruma. Ha a főváros tönkremegy, tönkre fog menni holnap Magyarország más része is. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem