DR. SEMJÉN ZSOLT

Teljes szövegű keresés

DR. SEMJÉN ZSOLT
DR. SEMJÉN ZSOLT miniszterelnök-helyettes: Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt a tények tekintetében: Németh Zsolt képviselő úr akkor külügyi államtitkárként 2012. május 22-én a Nemzeti összetartozás bizottsága zárt ülésén részletesen beszámolt, hogy mire alapozta az említett állításokat. A Szocialista Pártnak is van képviselője az említett bizottságban, aki minden további nélkül bele tud tekinteni a zárt ülés irataiba.
A tartalmi részről, ha megenged egy gondolatot: azért a helyzet az, hogy Gajdos István a Régiók Pártjának az összeomlását követően eltűnt a közéletből, mégpedig voltaképpen elég dicstelen módon tűnt el a közéletből. Nos, a képviselő úr pontosan ugyanúgy tudja, mint én, hogy az ukrán helyzet nem fekete-fehér, de azért mégiscsak az a helyzet, hogy az UMDSZ a Janukovics-párt mellett exponálta magát Gajdos István személyében, a KMKSZ pedig a Porosenko-párt listáján indult, mondhatnám, exponálta magát a Porosenko-párt mellett Brenzovics elnök úr személyében. A politikai józan ész alapján azért annyit megkockáztatunk, hogy úgy tűnik, a történelem a KMKSZ-t igazolta.
A megoldás az - és egyébként ebben teljes konszenzus van a parlamenti pártok között -, hogy a hatályos ukrán törvényeknek megfelelően jöjjön létre egy magyar választási körzet, ez a politikai célunk. Ez pedig akkor lesz eredményes, hogy onnan be is hozzuk a mandátumot, ha minél inkább sikerül egybeterelni - hogy úgy mondjam - a magyarságot, hogy egységes fellépés legyen, és ez a megosztottság megszűnjön. És azt gondolom, az, hogy Gajdos István eltűnt vagy eltűnőben van - talán inkább eltűnt - a közéletből, lehetővé teszi azt, hogy a régi sérelmeken túllépve a magyarság egységesen jelenjen meg, mert ez teszi lehetővé, hogy ha megvan a magyar körzet, azt a körzetet meg is tudjuk nyerni. És ebben kérem a képviselő úr segítségét is. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem