MAGYAR LEVENTE

Teljes szövegű keresés

MAGYAR LEVENTE
MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Azt gondolom, hogy ebben a teremben, de talán az országban is kevesen vannak, akik többet tudnának a stratégiai megállapodásokról, mint a képviselő asszony. Ezt már csak azért is gondolom, mert az elmúlt hetekben kiterjedt levelezést volt alkalmam folytatni a képviselő asszonnyal ebben a témakörben, és azt gondolom, hogy töviről hegyire végigjártuk a téma minden részletét.
Tisztelt Képviselő Asszony! Szeretném leszögezni, hogy műfajilag a stratégiai megállapodások szándéknyilatkozatok, ergo semmiféle jogi kötelezettséggel nem járnak, semmiféle jogkövetkezményt nem generálnak, ilyen módon nincs is alkalom a stratégiai megállapodásokba olyan passzusokat, olyan tételeket beemelni, amelyek arról szólnának, hogy a szerződő felek - akár az állam, akár a kormány, akár a stratégiai partnerséget kötő vállalat - bármiféle jogilag kötelező kedvezményre vagy cselekvésre kötelezhetné a másikat.
Tisztelt Képviselő Asszony! Ezek a megállapodások teljes mértékben transzparensek, ezek a megállapodások egytől egyig elérhetők a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján. Azt gondolom, hogy azok a - mondjuk így, hogy - puha eredmények, amelyek a jogi kötelezettségekkel szemben fakadnak ezen megállapodásokból, tehát hogy rendre beleírjuk ezekbe a megállapodásokba, hogy az érintett cégek több munkahelyet hoznak létre Magyarországon, és e tekintetben a mérleg viszonylag jó, azt tudom mondani, hogy nagyságrenddel több munkahely keletkezett e megállapodások nyomán, mint amennyi megszűnt; az, hogy a nyereséget visszaforgatják a magyarországi tevékenységükbe; az, hogy bővítik a magyar beszállítói hálózatukat, mind-mind olyan körülmény, olyan következménye ezeknek a megállapodásoknak, amelyek nyomán azt tudjuk mondani, hogy a stratégiai megállapodások rendszere igazi sikertörténet.
Tisztelettel kérem képviselő asszonyt, hogy vegye figyelembe a számokat. Mintegy 6 ezer azoknak a munkahelyeknek a száma, amelyek a stratégiai megállapodások nyomán jöttek létre, szemben a megszűntekkel.
Képviselő asszony, köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem