KORÓZS LAJOS

Teljes szövegű keresés

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Közel egy éve, hogy először vonultak utcára a szociális ágazat dolgozói béremelést követelve. Az elmúlt években a humán szférában többé-kevésbé voltak béremelések, de a szociális szféra borzasztóan elmarad a humán ágazat többi szakmájától, nem beszélve arról, hogy tudomásom szerint amikor én államtitkár voltam, akkor kaptak utoljára béremelést, és ennek már legalább hat éve.
Kedves Államtitkár Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Amikor arról beszélünk a szociális szakmában, hogy mennyi is a fizetése azoknak az embereknek, akik a gyermekvédelemben vagy a szociális ágazatban dolgoznak, és mondjuk, ha ez egy nemzetközi konferencia szünetében hangzik el, akkor a kollégák vissza szoktak kérdezni, hogy ez a 250-300 euró hetibér-e vagy havibérről van szó.
Szeretném megemlíteni, hogy annak idején, amikor önök átalakították az adórendszert, és eltörölték az adójóváírást mint lehetőséget, ez a szociális ágazatban dolgozó kollégákat nagyon érzékenyen érintette, hiszen az alacsony bérrel rendelkező kollégák tudták az adójóváírással egy kicsit kellemesebb helyzetbe hozni magukat és a családjukat. Hat év távlatában, azt hiszem, nem túlzás, ha azt mondom, hogy ezért jövedelmük a vásárlóértékének mintegy 25-30 százalékát elveszítette.
A közelmúltban azt mondta a miniszter úr - idézni szeretném, mert a nyáron kérdést intéztem hozzá, hogy mikor lesz valódi béremelés -, azt mondta, hogy életpályamodellt kínálnak a szociális ágazatban dolgozóknak, és több munkacsoportot is létrehoztak ennek érdekében. De a legújabb hír arról szól, tisztelt államtitkár úr - és ez a hír Lázár úr titkárságáról származik -, hogy akkor lesz majd béremelés, ha a szociális ágazatból 15-20 ezer embert elbocsátanak, és az így elbocsátott emberek béréből tudnak egy tisztességes béremelést megtenni.
Kérdezem: mikor lesz valódi béremelés a szociális ágazatban, és milyen mértékű lesz az? Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem