DR. MENGYI ROLAND,

Teljes szövegű keresés

DR. MENGYI ROLAND,
DR. MENGYI ROLAND, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az Európai Parlament és Tanács létrehozta az európai területi társulások jogintézményét azzal a céllal, hogy lehetővé tegye két vagy több tagállam régiói és helyi hatóságai között a hatékony, határokon átnyúló együttműködést és ezen keresztül a gazdasági és társadalmi kohézió megerősítését az érintett területeken. E társulás legfőbb előnye, hogy a határ mindkét oldalán jogi személyiséggel és teljes jogképességgel rendelkezik, és a tagjai által meghatározott célkitűzéseket és feladatokat hajtja végre.
Nos, a rendelet felülvizsgálatára 2013-ban sor került, amelynek során a szabályozás több pontján is jelentős változásokat és könnyítéseket vezetett be.
(18.40)
A felülvizsgálat célja a rendelet egyszerűsítése és átláthatóbbá tétele volt.
Nos, erre is tekintettel született az európai területi társulásról szóló T/1708. számú törvényjavaslat, amelyet a Törvényalkotási bizottság 2014. november 20-ai ülésén megtárgyalt. Figyelemmel arra, hogy a törvényjavaslathoz módosító javaslat nem érkezett, és az Európai ügyek bizottsága sem fogalmazott meg módosításra irányuló szándékot, egy tizenöt pontból álló jogtechnikai, nyelvi és kis részben tartalmi módosításra került sor.
A Törvényalkotási bizottság módosítási szándékát 22 igen, 5 nem és 7 tartózkodás mellett a bizottság támogatta. A bizottság az összegző módosító javaslatot és jelentést 22 igen, 12 tartózkodás és nem szavazat nélkül támogatta. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem