DR. SIMICSKÓ ISTVÁN,

Teljes szövegű keresés

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN,
DR. SIMICSKÓ ISTVÁN, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném megköszönni önnek, hogy időről időre a magyar sport ügyét és az egészséges nemzedékek felnevelésének ügyét idehozza a parlament elé, és tudunk szót váltani erről. Nagyon fontos, hogy a sport stratégiai ágazatként működjön, és én azt látom, hogy a stratégiai gondolkodás ezen a területen nagyon-nagyon fontos.
Három célt fogalmaztunk meg magunknak a sport területén. Az egyik, hogy minden gyermek sportoljon. A másik, hogy sportlétesítmények épüljenek, hogy kulturált körülmények között sportolhassanak a fiataljaink, gyermekeink és mindenki. A harmadik pedig, hogy minél több sportversenynek adhassunk otthont, hozzunk ide szurkolókat, hozzunk ide neves sportolókat, és a hazai közönség előtt a magyar sportolók megmutathassák tudásukat. Ezen keresztül természetesen Magyarország sportnemzeti mivoltát tudjuk erősíteni, és egy ilyen ország, mint Magyarország, ahol rendkívül sok jó sportoló van és volt az elmúlt időszakban, büszkén viselheti igenis, hogy sportoló nemzetet szeretnénk felépíteni. De minden gyermek tanuljon meg sportolni. Ennek az eredményét, azt hiszem, már jó néhányszor elmondtuk. Jelen pillanatban a mindennapos testnevelésnek köszönhetően mintegy 890 ezer gyermek sportol a testnevelésórák alkalmával.
A létesítmények vonatkozásában szeretném tájékoztatni a tisztelt Házat arról, hogy ma Magyarországon ott tartunk, hogy gyakorlatilag minden harmadik magyar településen valamilyen sportlétesítmény megvalósult. Jelentős mértékben tudtuk növelni a sportversenyek számát is, amit Magyarországra hoztunk. 2015-re egyébként 41 világversenyt hozunk Magyarországra, 2016-ban 35-öt és 2017-ben 29 versenyt kaptunk meg ez idáig. Számos olyan sportdiplomáciai sikert értünk el, amelynek köszönhetően rangos világbajnokságokat, Európa-bajnokságokat tudunk hozni Magyarországra.
A teljesség igénye nélkül hadd mondjam el, hogy átadtuk a székesfehérvári atlétikai csarnokot, a nagyerdei labdarúgó-stadiont, a bujtosi szabadidőcsarnok I. üteme elkészült, a felújított nyíregyházi stadionról, illetve sportkomplexumról van szó. A hétvégén találkozhattam önnel, ott voltunk az örömteli eseményen. Győr városa megérdemelte az új arénát, ahol a kézilabdás lányok fognak majd Európa-bajnokságot játszani. Nyilván az ETO-nak egy sikeres kézilabdacsapata van (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), amely megérdemelte úgyszintén ennek a lehetőségét. A Tüskecsarnokot hamarosan átadjuk, e hónap végén (Az elnök ismét csenget.) Újbuda és Budapest is gazdagodik (Az elnök folyamatosan kocogtatja a csengőt.) egy új sportlétesítménnyel. (Az elnök kikapcsolja a mikrofont.) Számos létesítmény épül még majd az elkövetkezendő időszakban. Köszönöm szépen

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem