TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Ritkán van ilyen könnyű dolga az előterjesztőnek, mint ezen törvényjavaslat kapcsán, hiszen igazából kritika nem is hangzott el sem a kormánypárt, sem pedig az ellenzéki pártok felszólalói részéről.
A kormánypártoknak szeretném megköszönni, hogy ennyire tartalmasan végigolvasták és értelmezték a törvényt, és hogy két fideszes képviselő is részletesen kifejtette álláspontját a támogató hozzászólásával.
Szeretném megköszönni a Magyar Szocialista Párt képviselőjének, Józsa Istvánnak is szakmai hozzászólását, észrevételeit, azt tudom ígérni, hogy figyelembe fogjuk venni a jövőben a törvényalkotás során, és természetesen a Jobbik képviselőjének is hozzáértő, szakmai véleményét. Még akkor is, hogy ha ő nem mondta ki, hogy a törvényjavaslatot támogatják, az észrevételeit természetesen figyelembe fogjuk venni, amelyeket lehet, mert jó néhány esetben, például a jogvédelmi szabályozásnál nem lehet, mert ezt nem tartalmazhatja a törvényjavaslat, illetve EU-s szabály zárja ki például azt is, hogy civil szervezetek felszámolási kezdeményezéssel élhessenek.
(17.00)
Arról viszont szeretném megnyugtatni a jobbikos felszólalót, hogy mindennemű szakmai egyeztetésnek eleget tett a minisztérium, hat szakmai szervezettel is folyamatosan egyeztetett. A Mabisszal a legtöbbször és a leghosszasabban. A Magyar Biztosítók Szövetsége is teljes mértékben egyetért a benyújtott törvényjavaslattal. Tehát a szakmai konszenzus, a szakmai támogatás a törvényjavaslat mögött maximálisan ott van.
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm szépen a felszólalásokat, és a törvény támogatására kérem önöket az esetleges részletes vita során és természetesen a törvény szavazásakor. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem