DR. SZÉL BERNADETT

Teljes szövegű keresés

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm. Valóban igyekszem felkészülni, mielőtt felszólalok a parlamentben, és szeretném ezt a szokásomat megtartani. Főleg, ha egy olyan ügyletről van szó, amelyről régóta tudjuk, hogy az orosz befolyásszerzésnek egy kedvelt eszköze, hogy bizonyos kiválasztott érdekcsoportoknak olcsó földgázt ad, és ilyen módon köti magához az orosz hatalom ezeket az érdekcsoportokat, és utána kézi vezérléssel tud irányítani. Úgyhogy szeretném a miniszter úr figyelmét felhívni arra, hogy ez a jelenség létezik, kormányok óta létezik, és nagyon szeretném, ha a Fidesz olyan helyzetet teremtene, hogy ez többé ne létezzen ebben az országban. Örömmel fogadom, ha ön elkezd vizsgálódni. Kérem, tegye meg, és szüntessék ezt meg!
A másik pedig: arról bizonyára tud, miniszter úr, hogy pontosan ez a MET nevű cég volt az, amely a Dunamenti Erőmű részvényeinek háromnegyedét megszerezte az év elején. Tehát még egyszer mondom: egy olyan cégről beszélünk, amely 40 százalékban MOL, 60 százalékban offshore, és igazából itt Magyarország legnagyobb teljesítményű gáztüzelésű erőművéről van szó. Tehát azt gondolom, hogy nemzetgazdasági és sok szempontból kiemelt helyzettel szembesültünk. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeretét leteltét.) Most nagyon örülök, hogy miniszter úr figyelmét felhívhattam erre a nagyon durva jelenségre. (Taps az LMP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem