DR. SCHIFFER ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Csak abban tudok reménykedni, hogy a hallgatás beleegyezés a Fidesz-KDNP részéről, és esetleg még a szégyenérzet megnyilvánulása. Ellenzéki képviselőtársaim támogató hozzászólását köszönöm szépen. Annyit szeretnék még elmondani Lukács képviselő úrnak, hogy természetesen - nem mintha az LMP öt parlamenti képviselőjén múlna - az LMP támogatja azt a jobbikos vizsgálóbizottsági kezdeményezést, hogy az elmúlt 25 év különböző állami céges mutyijait vizsgáljuk ki, öntsünk ebben a tekintetben is tiszta vizet a pohárba.
Szeretném folytatni azt, amit itt az imént Varju képviselőtársunk elkezdett. Nem vagyok abban egészen biztos, hogy pontosan felmérik a jelentőségét annak, hogy különböző offshore csapok vannak a mai napig rácsatlakoztatva a magyar nemzetgazdaságra. A magyar államadósságnak több mint a két és félszerese szippantódott ki Magyarországról az elmúlt 25 évben offshore paradicsomokba. Magyarország szuverenitását például az ilyesmi, az offshore pénzszivattyú veszélyezteti, illetve az, amikor az itt megtermelt jövedelem adózatlanul, akadály nélkül ki tud vándorolni Magyarországról.
Az a jövedelem, ami nem tudott Magyarországon maradni az elmúlt 25 évben, az ma hiányzik az oktatásból, hiányzik az egészségügyből. Azt is lehet mondani, hogy az elmúlt 25 év megszorító csomagjaira, a Matolcsy-csomaggal bezárólag nem lett volna szükség, vagy nem ilyen mértékben lett volna szükség, ha az offshore lovagokat kellő időben kiseprűzték volna az országból.
Nagyon remélem, hogy a lelkiismeretük holnap megszólal, és legalább a tárgysorozatba vételt támogatják, főként, miután Orbán Viktor miniszterelnök utoljára ma mondta el, hogy ő zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben. Ha ez így van, akkor egy átfogó korrupcióellenes törvénycsomagot nyilván önöknek is, Fidesz-KDNP-s képviselők, támogatniuk kell. Köszönöm szépen. (Taps az LMP és a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem