NÉMETH ZSOLT

Teljes szövegű keresés

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Valóban, háború van Európában, és 1989 óta nem volt ilyen súlyos az európai biztonsági helyzet. Az a foka az instabilitásnak, ami ma Európa hétköznapjait jellemzi, teljesen újszerű. Úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben rendkívüli módon felértékelődnek a létező diplomáciai csatornák, illetőleg intézmények. Fontosnak tartom azt is, hogy megerősítsük a honvédségünket, de nem pusztán a honvédségünket, hanem meg kell erősíteni a magyar diplomáciát is, meg kell erősíteni a magyar diplomáciai képességeket, költségvetést, létszámot, infrastruktúrát ebben a helyzetben.
(13.10)
Ami a NATO-t illeti, nagyon fontosnak tartom, hogy Ukrajna legyen az a kiindulópont, ahogy a nemzetközi feladataink rendezéséhez hozzáállunk. Magyarországnak egyértelműen oka van, hogy kiálljon Ukrajna területi integritása mellett, és hogy elutasítsa, hogy Oroszország újra érdekszférákra próbálja felosztani Európát. Fontosnak tartjuk megerősíteni a szövetségen belüli belső szolidaritást, különösen Lengyelország, Észtország és a Baltikum irányába tartom ezt kiemelkedően fontosnak, és azt is fontosnak tartom, hogy állítsuk helyre a valódi szövetségesi viszonyt az Egyesült Államokkal az elkövetkezendő időszakban, és az ehhez szükséges csomagtervet készítsük el.
Ami az orosz viszonylatokat illeti, ugyanakkor fontos lenne világossá tenni azt, hogy Oroszország ellen nem lehet sem katonailag, sem gazdaságilag győzelmet aratni, tehát politikai megoldásra kell törekedni, és ebben kiemelkedően fontos szerepe van a kisebbségi ügyeknek; a kisebbségi főbiztosi hivatal szerepét én is nagyon fontosnak tartom. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem