DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA

Teljes szövegű keresés

DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA
DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. A múlt héten a Fidesz-KDNP magántelevíziójában, az M1 reggeli műsorában a mégoly objektív és rendkívül felkészült műsorvezető az alábbi kérdéssel szorongatta meg a nála vendégeskedő Harrach Péter kormánypárti politikust: „A múltkor láttam egy érdekes kimutatást, egy felmérést, melyben az szerepel, hogy a gyermekek egy része nem azért megy be reggeli nélkül az iskolába, mert a szülők nem tudják neki előkészíteni vagy csomagolni, hanem egyszerűen nem éhes.” Mire hamarosan érkezett is a keresztényi családbarát nemzeti válasz, idézem szintén szó szerint: „Gondolom, ez életforma kérdése.”
Tisztelt Országgyűlés! Ez a kijelentés jogosan háborított fel rengeteg embert ebben az országban. Pedig bizonyos cinikus értelemben igaza van Harrach Péternek, hiszen önöknek köszönhetően az éhezés valóban életforma kérdése majd’ félmillió magyar gyermek számára nap mint nap. Mint ahogy életforma kérdése az emberek több mint harmadának szegénységben élnie ma Magyarországon. És igen, önöknek köszönhetően életforma kérdése nyomorognia mintegy 1 millió naponta dolgozó embernek, akiknek, bár van munkájuk és fizetésük, abból megélni, családot fenntartani és gyermekeknek enni adni egyszerre nem lehet. És életforma kérdése ma millióknak, hogy egy nyamvadt vérvételre heteket, CT-vizsgálatra hónapokat várjanak, ha az egészségük veszélybe kerül.
Mindeközben önök újabb és újabb adókat vetnek ki, tovább növelik az élelmiszerek árát, megadóztatják az alapvető tisztálkodási termékeket, kötelező drogtesztet írnának elő a gyermekeinknek ahelyett, hogy a gyermekéhezést számolnák fel, vagy biztosítanák a gyermekek orvosi ellátáshoz jutását, jövedelmi helyzettől függetlenül. Tovább ragaszkodnak Európa legmagasabb áfájához, amit mindenki mindennap fizet, illetve majdnem mindenki, tovább ragaszkodnak a teljesen elhibázott és hazug személyi jövedelemadórendszerükhöz, ahol a melós ugyanolyan kulccsal adózik, mint a milliárdos oligarcha. Tovább építik a tök üres stadionokat százmilliárdokért, folytatják a trafikmutyit, a földmutyit, mutyiznak a bankokkal, a letelepedési kötvényekkel, az ingatlanokkal, szinte mindennel, amihez csak hozzáférnek. Tovább rejtegetik és tagadják a korrupciós ügyeket és az abban érintett személyeket, továbbra is ki akarják vezetni hazánkat onnan, ahol Szent István óta helye van, Európából. Mert önöknek meg ez életforma kérdése. A cinizmus, az arrogancia, a harácsolás, a másik lenézése és semmibevétele, a szegények és gyengék gyűlölete, az ellenfelek lejáratása, tönkretétele bármilyen eszközzel. Ez valóban életforma kérdése a Fidesz-KDNP-ben.
Magyarország legnagyobb tragédiája, hogy a jelenlegi kormánypártoknak és politikusaiknak, élén Orbán Viktorral ezek a közös értékeik, ezek kötik össze őket. Ezért tartunk itt. Ezért gondolja az emberek többsége, hogy a politika nem róla és nem neki szól, és ezért kívánják sokan, legyünk őszinték, az összes politikust a pokolba.
Pedig vannak itt értékek, amelyek újra összeköthetnék az ország döntő többségét. A mieink világosak. Szolidaritás - az elesettek, a kiszolgáltatottak, a saját munkájukból élők segítése akár a hatalmasságokkal szemben is. Szabadság - küzdelem az elnyomás és a diktátumok minden formája ellen. Biztonság - a közbiztonság, a jogbiztonság és a létbiztonság megteremtése mindenki számára, függetlenül attól, hogy hová született. És demokrácia - ahol a hatalom közös ügyeink intézését, az egyenjogú polgárok szolgálatát jelenti, igen, ellenőrzötten, átláthatóan, beleszólást biztosítva az érintetteknek.
Mi ebben az útban hiszünk, és ehhez ajánlunk partnerséget és együttműködést mindenkinek, aki változást akar hazánkban. Tudjuk, hogy az út nehéz lesz, mert rengeteg a bizalmatlan és megtévesztett ember. De hiszünk benne, hogy ezek az értékek erősebbek lesznek, mint az előítéletek és a politikai ármánykodások. Mert ez az ország tovább arra nem mehet, amerre a jelenlegi kormány és pártjai parancsolni kívánják. Mondhat a Fidesz bármit, őrjönghet és vádaskodhat a médiagépezetük, vonulhatnak akár a fizetett fülkeforradalmárjaik is.
Mi, szabadságszerető európai magyarok, együtt az értelmiségiek, a melósok, a nélkülözők és a tisztességes vállalkozók (Derültség a kormánypártok soraiban.) kezdjünk közösen felépíteni egy új világot, amely majd elfoglalja helyét az Orbán-rendszer dohos romjain. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem