DEMETER MÁRTA

Teljes szövegű keresés

DEMETER MÁRTA
DEMETER MÁRTA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon fontos védelmi kérdéseket említett Szijjártó miniszter úr, és itt szeretném újból megismételni, hogy az MSZP természetesen eddig is támogatott és a jövőben is támogatni fog minden olyan kezdeményezést és minden olyan tevékenységet, amely összefügg a nemzetközi missziókkal, humanitárius feladatokkal, hiszen rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a nemzetközi béke megvalósuljon és az fenntartható is legyen. Ám az nagyon fontos, hogy tegyünk egy tágabb külpolitikai kitekintést, és a magyar kormánnyal való összefüggését ennek vizsgáljuk meg, hiszen ha feltesszük magunknak a kérdést, hogy miről szól a magyar külpolitika, sajnos azt kell mondjuk, hogy ez csupán Orbán Viktor és szűk körének, az ő érdekeiknek a nemzeti érdekké való hazudásáról szól. A magyar kormány teljesen erodálta azt az erkölcsi tőkét, ami a rendszerváltáskor képződött, és mára ezt az elszigetelődés politikája váltotta föl. Láthatjuk, hogy a korrupciós listákon Magyarország olyan helyet foglal el, amely már a rendszerszintű, intézményesített korrupciót mutatja, és ez a személyre szabott és cégekre szabott jogalkotás az, ami igenis szúrja a magyar társadalom szemét - láthatjuk a többezres tüntetéseket -, és ez szúrja szövetségeseink szemét is teljes joggal.
Ma a Külügyi bizottság ülésén több kérdésünk is volt miniszter úrhoz, és sok mindenre nem kaptunk választ. Nem kaptunk választ arra, hogy még csak most próbálják sokakkal felvenni a kapcsolatot az amerikai adminisztrációval és ellenzéki politikusok stábjával, hogy akkor mégis a Századvég azt a sok-sok milliárd forintot mire költötte, és a volt miniszter alapítványa.
A Déli Áramlattal kapcsolatban december 1-jén jelentette be Putyin Ankarában, hogy ezt leállítja, 10 nappal korábban ön Lavrov külügyminiszterrel és Vučić szerb miniszterelnökkel is találkozott. Felmerül a kérdés, hogy önt félrevezették-e, hogy nem tudott arról, mi fog történni. (Az elnök csenget.) Mindazonáltal, amíg a korrupció bélyege a magyar kormányon van…

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem