KÓNYA PÉTER

Teljes szövegű keresés

KÓNYA PÉTER
KÓNYA PÉTER (Független): Köszönöm a szót, elnök úr. 2012 augusztusában a magyar kormány képviselői arról tájékoztatták a közvéleményt, hogy létrejött Magyarország és Azerbajdzsán között egy egyezség, ami alapján a Magyarországon életfogytiglani börtönbüntetésre előre kitervelt, aljas indokból elkövetett gyilkosságért elítélt Ramil Safarovot hazaengedik Azerbajdzsánba azzal, hogy a hátralévő börtönbüntetését Azerbajdzsánban fogja letölteni. Ehhez képest Ramil Safarov, amikor hazaérkezett Azerbajdzsánba, nemhogy börtönbüntetését tovább töltötte volna, hanem hősnek kijáró tisztelettel fogadták Azerbajdzsánban, és azonnal elnöki kegyelmet kapott Alijev elnök úrtól. A diplomáciai szokásjog alapján ilyen esetben megszüntették volna a diplomáciai kapcsolatokat, ha egyoldalúan egy ilyen egyezséget egy ország felrúg.
Kérdésem, illetve hát nyilvánvaló, hogy vagy nem létezett ilyen egyezség, és akkor a kormány képviselői hazudtak a magyar közvéleménynek, vagy pedig, ha létezett, akkor szeretném azt tudni, hogy mit mondott Alijev azerbajdzsáni elnök magyarországi látogatása kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök úrnak. Hiszen nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr megkérdezte Alijev elnök urat arról, hogy miért is engedték szabadon a korábbi egyezséggel szemben, az egyezséget felrúgva. Erre kérném a válaszát. Nem tudom, hogy államtitkár úr tud-e válaszolni erre a kérdésre, mert ez nyilván egy négyszemközti beszélgetésen hangzott el, de remélem, azért érdemben válaszolni fog államtitkár úr. Köszönöm szépen. (Varju László tapsol.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem