DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,

Teljes szövegű keresés

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretném bejelenteni, hogy nem kívántam felszólalni, annál is inkább, mert Demeter Zoltán képviselőtársam úgy kezdte a felszólalását, hogy a Fidesz-kereszténydemokrata képviselőcsoport nevében, és úgy éreztem, hogy elvégezte helyettem a munkát. De azért az előző felszólalás arra kényszerít, hogy hozzászóljak a személyemben.
Említettem, hogy az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak én személy szerint két ciklusban voltam tagja. Azokat a vádakat, amiket most Harangozó képviselő úr megfogalmazott, én teljesen légből kapottnak, teljesen alaptalannak és egyszerűen számomra érthetetlennek tartom. A történelmi hűség kedvéért szeretném elmondani, hogy annak idején Baka András volt az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke, és a hivatalnak nem volt hivatalvezetője, ezért pályázat lett kiírva. A pályázaton emlékeim szerint két alkalommal vett részt Handó Tünde, és egyetlenegyszer sem mondták ki az alkalmatlanságát. Tükörbe kéne nézni, és az az alkalmatlan, aki ilyet nyilvánosan el mer mondani.
Tisztelt Képviselőtársam! Ez egyszerűen egy döbbenetes dolog volt, és számomra elképesztő, hogy egy ellenzéki képviselő vállalja azt a lehetetlen helyzetet, hogy egy ilyen becsületbe vágó mondatot ki merjen mondani. Tisztelt képviselőtársam, nagyon szépen kérem, hogy ezt gondolja végig, és mielőtt szerencsétlen idézeteket mond, olvassa el és próbáljon utánajárni azok valódiságtartalmának. Számomra egyszerűen az egész elfogadhatatlan és döbbenetes volt.
Azért annyit szeretnék elmondani, hogy a kereszténydemokrata frakció nevében a határozati javaslat elfogadását támogatjuk, és kérem szépen, hogy az Országgyűlés is szíveskedjen megszavazni. S itt mint bizottsági elnök szeretnék arra hivatkozni, hogy ehhez hasonló megjegyzés az Igazságügyi bizottság ülésén, hála a Jóistennek, nem hangzott el még az idén soha. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem