BARTOS MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

BARTOS MÓNIKA
BARTOS MÓNIKA, a fenntartható fejlődés bizottságának előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága tegnap, június 4-én napirendjére vette, megtárgyalta, 11 igen és 2 tartózkodó szavazattal általános vitára alkalmasnak találta a törvényjavaslatot.
Ha egy személyes megjegyzést megengednek nekem, képviselőtársaim, akkor megemlítem, hogy nagyon kedvetlenül zajlott ennek a törvényjavaslatnak a tárgyalása, mert olyan szavak, kifejezések hangzottak el, amelyek ellen mindig is küzdöttünk és amelyeket meg akartunk akadályozni. De azt gondoljuk, hogy erre a törvényjavaslatra igenis szükség van, megértettük, hogy ez igenis szükséges egyrészt a kormányzati szerkezetátalakítással összefüggő technikai jellegű módosítások miatt, másrészt pedig azért, mert ez a törvényjavaslat egy védőhálót igyekszik létrehozni, egy olyan szigorú szabályozást, amely a védzáradék, a moratórium esetleges nem kívánt megszűnése után, illetve a kísérleti termesztések esetén megnehezíti a géntechnológiával módosított növények elterjedését; egy olyan szabályozás, amely megnöveli a termelők szerepét, a fajtatulajdonosok kötelességét és az ellenőrzésre jogosult hatóság intézkedési lehetőségeit.
Megértettük képviselőtársainkkal, hogy ezek miatt erre a törvényjavaslatra igenis szükség van, ezért is támogattuk az általános vitára való alkalmasságot, de szeretnénk, ha a moratórium és a védzáradék Magyarországon minél tovább életben maradna, és meg tudnánk hazánk területét a géntechnológiával módosított növényektől védeni.
Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok és az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem