PÖRZSE SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

PÖRZSE SÁNDOR
PÖRZSE SÁNDOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az elmúlt 15 évben véleményem szerint Magyarországon senkit nem gyaláztak annyit nemtelenül, mint éppen önt. Ahogy Dörner György mondta tegnap, az ember koszlott kesztyűért nem hajol le, ön is nagyon helyesen ezekre a gyalázkodásokra, sokszor igen nemtelen gyalázkodásokra soha nem válaszolt, legalábbis tudomásom szerint.
Véleményem szerint azonban férfiember kétfajta gyalázkodás mellett nem mehet el szó nélkül: az egyik, hogyha a családját gyalázzák, a másik pedig, hogyha a nemzetét. Kertész Ákos ezt tette, és az ön államtitkára, amikor Farkas Gergely képviselőtársam megkérdezte tőle, hogy vissza lehetne-e vonni Kertész Ákos Kossuth-díját, akkor Halász János azt mondta, hogy amennyiben nem kér bocsánatot, akkor megérdemli. Félreértés ne essék, Kertész Ákos nem kért bocsánatot. A következőt mondta: “A magyar genetikusan alattvaló - ezúttal helyreigazítom. Helyesen ilyen mondat nincs. Ezzel az ügyet lezártam.”
Azóta Kertész Ákos végigroadshow-zza Magyarországot, őbelőle is a felvetésünk kapcsán majdnem akkora sztár lett, mint Alföldi Róbertből. Egyszer már az ön egyik minisztere, mint később kiderült, a szemembe hazudott annak tekintetében, hogy amennyiben Alföldi Róbert mondta, amit mondott, akkor alkalmatlanná vált a Nemzeti Színház vezetésére. Akkor ezt én elhittem neki, most újra hittem Halász Jánosnak, de hát a labda - stílszerűen szólva - önnél van, hiszen a mindenkori miniszterelnök a Kossuth-díj Bizottság elnöke, ráadásul Schmitt Pál is, ha jól tudom, nyílt levélben szólította fel önt arra, hogy vizsgálja meg annak a lehetőségét, hogy hogy lehet egy Kossuth-díjat visszavonni. Önnél a labda. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
(16.40)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem