HEGEDŰS TAMÁS

Teljes szövegű keresés

HEGEDŰS TAMÁS
HEGEDŰS TAMÁS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Olyan országban szeretnék élni, ahol a gyerekvállalás vagy annak feltételezése nem jelenthet hátrányt a munkavállalásban, ahol nem parkolnak arra nem jogosultak a mozgáskorlátozottak helyére, ahol a siketek anyanyelve, a jelnyelv megkapja azt a széles körű tiszteletet, amit megérdemel.
Ezzel szemben mit látunk ma? Sok esetben, ha feltételezik egy állásra jelentkezőről, hogy gyermeket vállal vagy arra készül, akkor nem veszik fel a munkakörbe. Persze nem ezzel az indoklással, kitalálnak valami alibit, de nagyon sokan áldozatul esnek ennek a fajta diszkriminációnak. Holott személyes tapasztalatom alapján is mondhatom, hogy a nők a munkahelyükön legalább olyan jól teljesítenek akár beosztottként, akár vezetőként, ebbe beleértve az anyákat is. Embert próbálóan nehéz feladat összeegyeztetni családot és karriert, de lehetséges. Minden tiszteletem azoké a hölgyeké, akik ezt megvalósítják az életükben.
Hadd utaljak Dúró Dóra képviselőtársam beszédére: a nők alacsony reprezentativitásának a parlamentben valószínűleg nem a diszkrimináció az oka, hiszen az élet minden más területén is kiválóan megállják a helyüket, hanem valószínűleg az, hogy a politika nem elég vonzó a számukra. Jegyezzük meg magunk között, ez talán nem véletlen, mi magunk is okot adunk rá néha. Nagy kár. Azért nagy kár, mert én nagyon örülnék, ha sokkal több hölgy képviselő ülne a parlamentben. Meggyőződésem, hogy jobban működne az Országgyűlés, és jobb lenne az ország sorsa is.
Hadd idézzem itt egyik kedvenc zenészemet, Stinget, aki egy nyilatkozatában azt mondta: a világ békésebb és virágzóbb lenne, hogyha nők kormányoznák.
(12.40)
Ez a fajta másik oldali kizárólagosság talán túlzás, de fele-fele arányban talán kiegyezhetnénk. A magunk részéről tárt karokkal várjuk a szebbik nem képviselőit. Meggyőződésem, ha a nők betöltik a társadalomban és a közéletben az őket megillető helyet, akkor nem a hölgyek sorsa válik jobbá, hanem az egész nemzeté.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem