DR. LAMPERTH MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A vitanapot kezdeményező Ertsey képviselőtársamnak azon ambíciója, hogy itt próbáljuk meg a közöset és az egyetértést keresni, szerintem az helyes, és én ezt támogatva arra gondoltam, hogy egy kérdésben itt nagy valószínűséggel egyetértés lesz, hogy ez hasznos és jó, ha a közéletben több nő vállal szerepet. Hogy ezt hogyan lehet elérni, abban biztos lesz vita. Ezt gondoltam előre is, hiszen ismerjük a kvóta, nem kvóta, egyéb eszközökről szóló vitát.
De most úgy látom, hogy itt ez is megkérdőjeleződik, és én ezért szeretnék érveket mondani amellett, bár utaltam erre a vezérszónoklatomban is, hogy miért gondolom azt, hogy fontos lenne, hogy több nő legyen a közéletben. Elsősorban azért, mert ez mintát, kapaszkodót, lelki segítséget nyújthatna olyan nőknek, akik akár a munkahelyen, akár a családban valamiért kiszolgáltatottabb helyzetben vannak. Mert higgyék el, a képviselőtársaim bármelyik részén ülnek a patkónak, a női képviselőtársaim, biztos, hogy tapasztalták azt lakossági fórumon, rendezvényen, hogy odament hozzájuk egy nő, és azt mondta, hogy úgy örülök, hogy önt ebben a tisztségben látom és büszke vagyok erre. Biztos vagyok benne, hogy függetlenül attól, hogy ki melyik pártban van, volt ilyen élményük. Ezek a mondatok sokszor ebből táplálkoznak. Tehát én azt szeretném szorgalmazni és az MSZP ezt mindenképpen támogatja, hogy legyen egy közös gondolkodás, útkeresés, hogy hogyan tudnánk ehhez hozzájárulni.
Én elmondtam, hogy én kvótapárti vagyok. Jó érveket tudok mondani a kvóta mellett, de nyitott füllel és nyitott szívvel hallgatok meg más érveket is, mert ha valamiben egyszer ebben a Házban egyetértésre tudnánk jutni, az biztos, hogy önmagában is segítené azt, hogy több nő vállalja azt, hogy közéleti szerepet vállal.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem