Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Teljes szövegű keresés

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A devizahitel-károsultak tömege ma Magyarországon egy olyan embertömeget jelképez, amely számára teljes körű megoldási csomagot sajnálatos módon a kormányzat még nem volt képes kidolgozni, pedig látható az, hogy a probléma nagyon széles körű, leszivárog a társadalom legkisebb mélyrétegeibe is.
Hiszen a magyar államadósságnak egy jó része is devizában mért, és ennek köszönhető, hogy bár önök csökkentenék az államadósságot, az mégis növekedett ezermilliárddal az utóbbi időben. Emellett a magyar önkormányzati eladósodottság egy része is devizában van számon tartva, és van egy olyan kétharmados hatalom Magyarországon, amely nem kormányzati, viszont nagyon fontos, hiszen a munkahelyeknek is a kétharmadát adja: ez a magyar vállalkozók, elsősorban a kis- és középvállalkozók köre. A Jobbik számukra szeretne megoldásokat látni végre, számukra szeretnénk olyan vállalkozásfejlesztési programokat látni, amelyeknek alapja lehet az, hogy legalább az eddigi kedvezmények köre - így a végtörlesztésé, a későbbiekben pedig a Jobbik elképzelései szerint a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosításáé is - legyen elérhető a magyar vállalkozások számára is. Hiszen látható az, hogy amellett, hogy a munkahelyek kétharmadát biztosítják, nélkülük nem képzelhető el Magyarország dinamizálása, bármiféle belső gazdaság felpörgetése vagy beindítása.
Ki kell fejeznünk azt az igényünket is, hogy a magyar vállalkozásokon segítene a leginkább egy résztörlesztési lehetőség. Azok számára ugyanis, akik nem tudják kedvezményes árfolyamon a teljes tartozásukat megfizetni, legalább az a lehetőség legyen adott, hogy mondjuk, egy 20 milliós összeg esetén, ha csak 3-4 millió van a kasszában, legalább azt ki tudják fizetni kedvezményes árfolyamon, ily módon az összterheik és a későbbi hónapok törlesztőrészletei csökkenhetnének, csak ezáltal érhető el bármiféle mankó és segítség a magyar kisvállalkozók részére. Mellettük nem kiállni pedig egyértelművé teszi, hogy a kormány devizahiteleseket megmenteni szándékozó koncepciója nemcsak hogy hiányos, de bűnös mulasztásokat is tartalmaz.
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem