ELNÖK (Lezsák Sándor)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Lezsák Sándor)
ELNÖK (Lezsák Sándor): Köszönöm, bizottsági elnök úr.
Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Az ezt segítő főtitkári tájékoztatót T/4424/156. sorszámon megkapták. A módosító javaslatok elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott javaslatokat - a külön szavazásra kért indítványok kivételével - a főtitkári tájékoztató szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 256 igen szavazattal, 81 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett a támogatott javaslatokat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a külön szavazásra kért javaslatokról, valamint a frakciókérések és a bizottsági állásfoglalások alapján szavazható javaslatokról döntünk.
Az ajánlás 24. pontjában Lamperth Mónika a 16. § (1) bekezdését módosítja azzal, hogy a lemondás érvényességéhez ne legyen szükséges elfogadó nyilatkozat. A javaslat összefügg a 30. ponttal, így ezekről együtt döntünk. Az előterjesztő támogatja, de az MSZP kérésére külön szavazunk.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 347 igen szavazattal, 2 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.
A 34. pontban Harangozó Tamás a 19. § (8) bekezdésének módosításával az elnöki juttatások körét szűkíti külföldi juttatás esetén. Az előterjesztő támogatja, de az MSZP kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 349 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.
Az 55. pontban Schiffer András a 24. § (3) bekezdésének módosításával azt javasolja, hogy az utólagos normakontroll eljárást ítélt dolog esetén csak akkor lehessen lefolytatni, ha a korábbi alkotmánybírósági döntés óta a körülmények jelentősen megváltoztak. Az előterjesztő támogatja, de az LMP kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 306 igen szavazattal, 41 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.
A 115. pontban Schiffer András az 53. §-t új bekezdéssel egészíti ki. Ebben azt javasolja, hogy az alkotmányjogi panasz kivételével az Alkotmánybírósághoz benyújtott indítványt ne lehessen visszavonni. Az előterjesztő támogatja, de az LMP kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 349 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.
A 139. pontban Lamperth Mónika a 68. § módosításával azt kezdeményezi, hogy az egyes eljárásokban az indítványozó hozzájárulása esetén kötelező legyen az indítványok nyilvánosságra hozatala. Az előterjesztő támogatja, de az MSZP kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 352 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.
A 2/1. pontban Dorosz Dávid a 6. § (4) bekezdésében összeférhetetlenségi szabályt módosít. A javaslat elfogadása magában foglalja az ajánlás 2. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 56 igen szavazattal, 295 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Most az ajánlás 2. pontjáról szavazunk, amelyet Schiffer András terjesztett elő. Az LMP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 100 igen szavazattal, 254 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
(19.50)
Most a 2/2. pontot teszem fel szavazásra, Kovács Tibor javaslata alapján, amelyben szintén az összeférhetetlenségi szabályokat terjeszti ki. Az MSZP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 98 igen szavazattal, 256 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 3. pontjában Schiffer András a 7. § módosításával és kiegészítésével a tagjelölésre vonatkozó szabályokat változtatja meg. A javaslat összefügg a 4. ponttal, így ezekről együtt döntünk. Az LMP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 96 igen szavazattal, 255 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 51. pontjában Lamperth Mónika a 22. § (5) bekezdése helyébe új rendelkezés felvételét javasolja. Ebben a törzskar személyi összetételét írja elő. Az MSZP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 53 igen szavazattal, 301 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
A 67. pontban Jávor Benedek és Schiffer András a 26. §-t új bekezdéssel egészítik ki, amelyben az egészséges környezethez való jog érvényesülése szempontjából jogsérelmet szenvedett szervezet fogalmát határozzák meg. Az LMP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 97 igen szavazattal, 254 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
A 72. pontban Lamperth Mónika, valamint Gaudi-Nagy Tamás és mások a 29. § elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés az alkotmányjogi panasz befogadásának feltételeit tartalmazza. Az MSZP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 96 igen szavazattal, 256 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
A 82. pontban Schiffer András a 31. § (1) bekezdés módosításával a körülmények alapvető megváltozása esetén továbbra is biztosítani kívánja az alkotmányjogi panasz és a bírói kezdeményezés alaptörvény-ellenesség megállapítására irányuló vizsgálat lehetőségét. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 348 igen szavazattal, 4 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.
A 112/1. pontban Dorosz Dávid az 51. § (2) bekezdés módosításával azt kezdeményezi, hogy az alkotmányjogi panaszeljárás során a képviseletet ne csak a jogi képviselő, hanem más szervezet is elláthassa. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 96 igen szavazattal, 255 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
A 121. pontban Gaudi-Nagy Tamás és mások az 56. § rendelkezései helyébe új szabály felvételét kezdeményezik. Ebben az alkotmányjogi panasz előzetes vizsgálatának szabályait terjesztik elő. A Jobbik kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 86 igen szavazattal, 264 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
A 122. pontban Gyüre Csaba és mások az 57. §-t eljárási határidőkkel egészítik ki. A Jobbik kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 94 igen szavazattal, 242 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
A 148. pontban Gyüre Csaba és mások a 71. § helyébe új rendelkezés felvételét kezdeményezik. (Folyamatos zaj. - Csenget.) Ebben nyilatkozattételi kötelezettséget írnak elő. A javaslat elfogadása kizárja a 148/1. pontot. A Jobbik kérésére szavazunk.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 57 igen szavazattal, 251 nem szavazat ellenében, 39 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
A 148/1. pontban Dorosz Dávid a 71. § (1) bekezdésének módosítását, valamint (2)-(6) bekezdéseinek elhagyását kezdeményezi. (Folyamatos zaj. - Csenget.) Ezzel azt javasolja, hogy a törvény hatálybalépésekor folyamatban lévő eljárásokban az eljárás megszűnésére csak az indítványozó 3 hónapon belül elmulasztott nyilatkozata esetén kerülhessen sor. A javaslat összefügg a 150/1. ponttal, így ezekről együtt döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 59 igen szavazattal, 245 nem szavazat ellenében, 36 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk, zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem