DR. FÓNAGY JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Tökéletesen egyetértünk abban, hogy a légtérirányítás egy nagyon komoly dolog, éppen ezért az erről kialakított kép és az ezzel kapcsolatban elmondott vélemények is nagyon fontosak.
(18.50)
Egy hozzászólásban nem lehet mindent összerakni csak azért, mert a levegőnél nehezebb testek mozgásával kapcsolatos a dolog. Azt a megállapodást, amiről most beszélünk, 1997-ben írta alá a magyar fél, számos más környező országgal együtt. 2004-ben lépett hatályba tulajdonképpen, majd az azt megelőző közvetlen években és az azt követően létrejött uniós tagországokkal kapcsolatos változások a környező országokban is és Magyarországon is átértékelték mind a repülőbiztonsági, mind a szolgáltatási igényeket, az ezzel kapcsolatos szabályozási környezettel kapcsolatos célkitűzéseket.
Ezek az átértékelődött és zömmel valóban közösségi megállapodásokhoz és szabályozáshoz kötött elképzelések szükségessé tették a CEATS-projekt felülvizsgálatát. Ennek eredményeképpen ennek a szervezetnek az irányító testülete, tehát nem Magyarország, maga ez az önkéntes megállapodással létrehozott szervezet 2008 márciusában kimondta a megállapodások felmondásának szükségességét.
Befejezésül - csak azért, mert ön is dátumot említett -, ez a testület a projekt lezárásának végső határidejeként 2010. december 31-ét jelölte meg, tehát Magyarország igen, az utolsó pillanatig kitartott és a lehetőség szerint igyekezett, mint ahogy Márton képviselő úr utalt is rá, a megállapodás utáni időkben saját maga számára, saját légtérirányítása számára kedvező pozíciókat elfoglalni és kialakítani.
Kérem továbbra is, hogy támogassák a javaslatot. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem