IVÁNCSIK IMRE

Teljes szövegű keresés

IVÁNCSIK IMRE
IVÁNCSIK IMRE (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Németh Zsolt képviselőtársam felszólalására szeretném elmondani, hogy amit ő rombolásnak nevez, az a rendszerváltáskor örökölt 150 ezres tömeghadsereg folyamatos és tudatos lebontása és képességalapú haderővé átalakítása volt, függetlenül az éppen funkcióban lévő kormánytól, annak színezetétől, politikai alapállásától. Minden olyan esetben, amikor ezt reformnak nevezhetjük, gondos szakmai előkészítést követő, nagyon megfontolt döntések előzték meg ezt az átalakítást; a hiba szerintem mindig abban volt, hogy hiányoztak a mellérendelt források, amelyek a döntések következetes végrehajtását szolgálták volna.
Sajnos ma sem jobb a helyzet, kedves képviselőtársaim. Juhász képviselőtársam fekete napnak nevezte a mait; újabb fekete ponttal fogunk szembesülni hamarosan, hiszen a bizottsági ülésen most kiderült a számításokból, hogy abból a soha nem látott alacsony támogatásból, amit önök a Magyar Honvédségnek szánnak a következő évben, sikerült kormánypárti módosító javaslattal további 1,1 milliárd forintot elvonni.
Gratulálok önöknek, és részvétemet szeretném nyilvánítani a honvédelmi vezetésnek e miatt a súlyos helyzet miatt, amit önök tanúsítanak, és a miatt az érdektelenség miatt, amit önök a honvédelmi terület iránt tanúsítanak.
(16.20)
Kíváncsi vagyok, hogy azok a tervek, azok az elképzelések vajon hogyan fognak megvalósulni, amelyekről oly sokat hallhatunk, de jól láthatóan sem szervezeti értelemben, sem pénzügyi értelemben semmilyen feltételt ehhez nem kívánnak megteremteni.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem