DR. GAUDI-NAGY TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS
DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Van egy nagyon remek magyar író, és neki van egy remek könyve, amiből egy remek film is készült. Úgy hívják az írót, hogy Gárdonyi Géza, a filmet meg a könyvet úgy, hogy Egri csillagok.
Ez a legnépszerűbb könyv címét kapta meg nemrégiben, mert ezt olvasták a legtöbben. Ma már kételyem van, lehet, hogy a Kiskegyed esetleg kezd beelőzni, de Dobó István esküjére nem tudom, emlékszünk-e. Dobó István a legnehezebb időkben, amikor ott volt a több tízezer fős török sereg, odahívta a katonáit, felvonultatta a jobbágyokat, a kardforgató férfiakat, nőket és asszonyokat, és azt mondta nekik: a ti kezetekben van a haza sorsa, gondoljatok eleitekre, gondoljatok arra, hogy ha ez a vár elesik, akkor a török elárasztja hazánkat és az egész országot. Ez a szellemiség a Szent Korona szellemisége, kedves Vadai Ágnes képviselőtársam. A legnagyobb szeretettel mondom ezt, hogy tessék elmélyedni a Szent Korona eszmeiségének a rejtelmeiben. Ez egy csodálatos világ, ez a legkülönlegesebb kincsünk, amelyre méltán lehetünk büszkék. Egész Európa is méltán nézhetne föl ránk.
Ennek szellemében védtük meg egész Európát; Európa védőbástyája voltunk mind a tatár idején, a török idején, utána a Vörös Hadsereg hordáival szemben harcoltunk, és bizony a Szent Korona szellemében letett eskü igenis az az eskü, ami elvárható, ami jó, ami üdvös. Ennek szellemében tették le esküjüket a gárdisták is; ennek szellemében tették le a csendőrök is; és remélem, ebben a szellemben fogják letenni esküjüket a magyar honvédek is; és remélem, én is majd tartalékosként megújíthatom eskümet, hogy hazám védelmére, a Szent Koronára esküdhessek fel.
Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem