SZILÁGYI PÉTER

Teljes szövegű keresés

SZILÁGYI PÉTER
SZILÁGYI PÉTER (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Asszony! Múlt héten lefolytattuk az államosítási törvény vitáját, annak nem kívánom folytatni a politikai és a jogi aspektusait, egy teljesen más irányból szeretném a kérdést megközelíteni.
Még a vita napján - ha jól emlékszem, csütörtökön - számos kérdést kaptunk az esztergomiaktól, hogy vajon akkor mi lesz az átveendő intézményekben dolgozókkal, ki fog határozni az ő sorsukról. A törvényjavaslat szövege utal arra, hogy a kormány által kijelölt szerv irányítása fogja meghatározni, hogy ki maradhat a továbbiakban is foglalkoztatásban, illetve a kormánymegbízott lesz még erre jogosult.
Tisztelt Államtitkár Asszony! Én azt szeretném megkérdezni, hogy nyugodtak lehetnek-e az esztergomi iskolákban, egészségügyi intézményekben dolgozók, hogy megmaradhat az állásuk. Jelenleg nagyon félnek attól, hogy azok a dolgozók, akik esetleg korábban kritikusan nyilatkoztak - akár baráti társaságban, akár máshol - az előző vezetéssel kapcsolatban, esetleg el fogják veszíteni a munkájukat.
Tisztelt Államtitkár Asszony! Ezek a pedagógusok évtizedekig dolgoztak ezekben az intézményekben, ezekben az iskolákban, és nagyon szeretnének továbbra is ezekben az intézményekben maradni. Kérem, hogy nyugtassa meg őket, és adjon a kormány egy egyértelmű és világos választ arra nézve, hogy ki fog dönteni az ő sorsukról, illetve maradhatnak-e továbbra is ezekben az intézményekben.
Köszönöm szépen a válaszát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem