DR. SZABÓ ERIKA

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ERIKA
DR. SZABÓ ERIKA közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Valóban nagyon fontos kérdésről van szó, és külön köszönöm a képviselő úrnak, hogy minősítések és ijesztgetés nélkül tette fel a kérdését, hiszen valóban nagyon sok egzisztenciáról van szó Esztergom esetében, hiszen Esztergomban a közszolgáltatások biztosítása a város működőképességi zavarai miatt veszélybe került.
A képviselőtársaimmal - Czunyiné Bertalan Judit, valamint Navracsics Tibor miniszter úr, Kósa Lajos képviselőtársam és én - azért nyújtottunk be törvényjavaslatot, hogy a helyzet mielőbb megoldásra kerüljön, és az állam általi átvétel jelentsen garanciát az esztergomi intézményekben dolgozók számára, hogy tovább tudnak dolgozni, biztosan meglesz a munkahelyük, és az ellátottak számára ez biztonságos ellátást fog jelenteni.
Az ötórás vitát valóban nem kellene megismételni, nem kell félnie senkinek, a közintézményekben dolgozó közalkalmazottak munkájára szükség lesz, éppen ez által az átvétel által, bízom benne, hogy a törvényjavaslatot mindenki támogatni fogja, ezáltal tudjuk majd biztosítani számukra a biztonságos működést és a munkahelyük biztonságát.
A köztisztviselők vonatkozásában lehetne kérdés, hogy kit vesz át a megyei intézményfenntartó központ, és kikkel szeretne együtt dolgozni azok közül, akik korábban az önkormányzat részéről az intézmények irányításával foglalkoztak, de - mint a vitában elhangzott - ilyen köztisztviselők már nincsenek, mert a polgármesteri hivatalból sajnos elmenekültek, és csak üres státusokat fog tudni átvenni a kormánymegbízott.
Tehát senkinek nem kell aggódnia, a munkájukra szükség lesz a jövőben is Esztergom érdekében.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok és az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem