DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság ma délelőtt a következő eseti állásfoglalást hozta meg. A mentelmi bizottság megállapítja, hogy ha dr. Láng Zsolt országgyűlési képviselő a Budapest területi listán szerzett mandátumáról a 2011. november 27-én szerzett egyéni mandátumának országgyűlési igazolásával egyidejűleg mond le, akkor képviselői mandátuma jogfolytonos.
Erre tekintettel képviselői esküt nem kell tennie, vagyonnyilatkozatot nem kell benyújtania, bizottsági tisztsége és az általa benyújtott irományok is jogfolytonosak. Tájékoztatom a tisztelt Házat, hogy a mentelmi bizottság ezt az eseti állásfoglalását egyhangú, 8 igen szavazattal hozta meg.
Tisztelt Országgyűlés! A mentelmi bizottság az eseti állásfoglalás meghozatalát követően munkáját felfüggesztette; Láng Zsolt képviselő úr az eseti állásfoglalás tartalmával megegyező lemondó nyilatkozatát előterjesztette, így kiegészültek a választási iratok. Ezt követően a bizottság megvizsgálta a Választási Iroda által elküldött iratokat, valamint a képviselő úr által megkapott megbízólevelet, és megállapította, hogy az eljárás szabályosan történt.
Ezután a bizottság meghozta azt a határozatot, amit én most előterjesztek: javasolja a tisztelt Országgyűlésnek, hogy dr. Láng Zsolt képviselő úr egyéni képviselői mandátumát szíveskedjen igazolni.
Köszönöm szépen a türelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem