DR. ILLÉS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. ILLÉS ZOLTÁN
DR. ILLÉS ZOLTÁN vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! A magyar-ukrán kormányközi vegyes bizottság ez év szeptember 28-29-én ülésezett, és akkor a magyar fél felvetette ezt a kérdéskört. A mai napig nem kaptunk választ, ezért én jó néhány nappal ezelőtt úgy döntöttem, és írásban fordultam az ukrán környezetvédelmi tárcához, információt kértem, és jeleztem, hogy Magyarország hatásviselője, hiszen ön is elmondta, milyen hatások érhetik hazánkat egy ilyen bányászati tevékenység kapcsán, tehát Magyarország hatásviselője egy ilyen bányászati tevékenységnek, ezért az ENSZ-EGB espoo-i egyezménye értelmében Magyarországot be kell vonni egy ilyen eljárásba, mármint engedélyeztetési eljárásba.
Ezzel együtt, mint potenciális hatásviselő, eszköz van a kezünkben közmeghallgatások révén, a két kormány közötti egyeztetések, tárgyalások révén, hogy lépéseket tegyünk egy ilyen jellegű bányatevékenység megnyitása ellenében.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem