DR. SCHIFFER ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm, elnök úr. Az a helyzet, hogy valóban nem említettem 2001. szeptember 11-et, tudniillik 2001. szeptember 11. sajnálatos módon jó néhány demokráciában ürügy immáron tíz éve arra, hogy visszavegyenek az emberek szabadságából. Jó lenne, ha Magyarország nem követné ezt a példát, ami számos nyugati demokráciára igaz az elmúlt tíz évben.
Az a helyzet, miniszter úr, hogy lehetőség lesz arra, hogy például a közlekedési pontrendszerre úgy csatlakozzon rá egy nemzetbiztonsági elemző kávézgatás közben vagy éppen ebédszünetben, hogy meg sem kell jelölnie azt, hogy milyen indokból kíváncsi a közlekedési pontrendszer adatbázisára; és nincs is olyan kötelezettsége, hogy az így kinyert információkat törölje, sőt bármikor másik adatbázissal is összekapcsolódhat, az összekapcsolt adatbázisokból bármikor személyiségprofilt alkothat.
Az a helyzet, hogy az elmúlt egy hétben rengeteg állampolgári levelet kaptunk, ahol tiltakoznak állampolgárok az ellen, hogy ilyen orwelli módszereket kíván alkalmazni a kormány. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ráadásul nemzetbiztonsági szempontból is aggályos, hiszen ha támadás éri a kormányzati szervereket (Az elnök ismét csenget.), az egyszerre…

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem