BÁNKI ERIK

Teljes szövegű keresés

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A zárószavazás előtti módosító indítvány érdemben a törvényjavaslat eddigi szándékain nem változtat. Talán a legfontosabb eleme ennek a módosításnak az, hogy a preambulum szövegrészben a mostani kormány, a törvényalkotók, illetve magának (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) az előkészítést végzőknek az elképzeléseit, a sporttal kapcsolatos álláspontját fogalmazza meg, és valóban egy nemzeti összefogás jelképeként a sportot megerősíti.
Azt gondolom, hogy az a példás egyeztetési sorozat, amely a törvényjavaslat előkészítését megelőzte, illetve a törvényjavaslat előkészítése során azok a javaslatok, amelyek a megtartott konzultációkon, illetve az írásban érkezett módosító indítványok befogadásában megtestesült, valóban egy nagyon széles társadalmi bázison és egy elég alapos politikai egyeztetésen nyugvó törvény elfogadását teszi lehetővé a Ház számára, hiszen valamennyi ellenzéki párt módosító indítványaiból került elfogadásra a parlament által a korábbi módosító indítványok szavazásánál. Azt gondolom, hogy a nyitottságot és az együttműködési készséget ez is bizonyítja. Biztos vagyok abban, hogy ez a következő évek sportirányítását kellő módon fogja szabályozni.
Azokról a kérdésekről, azokról a félelmekről, amelyek most felmerültek még a zárószavazás előtti utolsó vitában, már több körben tárgyaltunk. Szilágyi képviselő úr választottbírósággal kapcsolatos aggályaira korábban is megadtam azt a választ, hogy ez a rendszer korábban is így működött. Azon sportolók előtt, akik esetleg a választottbíróság ítéleteivel nem tudnak azonosulni, azt nem tudják elfogadni, a lehetőség nyitva áll arra, hogy a bíróságon támadják meg azt a határozatot, amely számukra nem kedvező. Illetve a Varga képviselő úr által elmondottakra is, amelyek például a totófogadásból származó pénzbevételek elosztását illetik: nyilvánvalóan a törvény szelleméből következően a Magyar Labdarúgó Szövetség, mint a labdarúgást felügyelő sportági szakszövetség javaslata alapján kerülnek elosztásra, az elosztást pedig eddig is, korábban is az jellemezte, hogy azok a csapatok, amelyek a bajnokságban nagyobb nézettséget tudtak produkálni, mert jobb helyezést értek el, az elosztásban nagyobb arányt fognak tudni képviselni.
Lehet, hogy maradtak még olyan pontok, amelyeknek az újraszabályozását meg kellett volna tenni. Én azt gondolom, hogy az a majdnem egy évig tartó egyeztetési folyamat, amely a zárószavazást megelőzte, minden részletre ki tudott terjedni. Azt gondolom, hogy ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy azok a köztestületek, amelyek a törvény életbe lépését követően megszűnnek, valamennyien egyetértettek a törvényjavaslattal, és valamennyien az előkészítés során megtették azokat a javaslataikat, amelyeket mi előterjesztőként be is fogadtunk.
(19.30)
Úgyhogy azt gondolom, tisztelt Ház, tisztelt képviselőtársaim, hogy mindazok, akik ezt a törvényt támogatják, jó döntést hoznak, és külön köszönöm az ellenzéki képviselőtársaim konstruktív együttműködését és azokat a javaslatokat, amelyeket végül a törvényjavaslatba beépítve, annak a szándékát tovább tudtuk pontosítani és erősíteni.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem