DR. GAUDI-NAGY TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS
DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Most ismét bizonyságot teszek arról, hogy milyen nagykoalíció működik az MSZP és a Jobbik között, ugyanis abszolút mértékben nem értek egyet Lamperth Mónikával abban, amikor az Egyenlő Bánásmód Hatóság mellett tör lándzsát. Ugyanis az alkotmányügyi bizottság mai ülésén a zárószavazás előtti módosító javaslat, amit kezünkhöz vettünk ezen törvényjavaslat kapcsán, nem kevesebbet tesz, mintsem ezt a hatóságot - amelyet egyébként fel kellene oszlatni, fel kellene szántani a helyét és sóval kellene behinteni -, ezt a szervezetet tulajdonképpen jogutódlás formájában teljes mértékben átemeli, átzsilipeli a jelenlegi új alaptörvényi forradalmi rendszerbe, ami megengedhetetlen.
Aki tudja ennek a szervezetnek a történetét, az nagyon jól tudja, hogy Lamperth Mónika azért harcol ezért a szervezetért, mert ezt ők hozták létre kifejezetten és kizárólagosan olyan csoportok támogatására, amelyek valamilyen módon jó eszközül szolgáltak a balliberális kormányzatnak arra, hogy bunkósbotnak használják őket a magyarsággal szemben. (Taps a Jobbik soraiban.)
Egyetlenegy olyan ügyről nem tudok én sem a saját gyakorlatomból, sem jogvédő kollégáim gyakorlatából, amelynek során az Egyenlő Bánásmód Hatóság magyarságuk miatt üldözött emberek mellé állt volna az elmúlt nyolc évben. Ehelyett inkább azt tapasztaltuk, hogy ez a szervezet csak és kizárólag leszűkítő, európaiatlan szemléletmóddal, ahol lehet, a helyi életviszonyokat is sok esetben figyelembe nem véve kötelez például egy vendéglátó-ipari egységet arra, hogy az ötödszörre is berendezést szétverő cigány embereket hatodszorra is beengedje, és ezután ismét majd hetedszerre kereshet jogorvoslatot arra, hogy hogyan javítsa meg a berendezését.
Nagyon kérem, egyébként tényleg bízom benne, hogy Balog Zoltán államtitkár úr is a romastratégia kapcsán figyelni fog arra, hogy ezt a hatóságot semmilyen módon ne használjuk olyan eszközökre, amelyre használták Lamperth Mónikáék, és ahol rengeteg pénz kiment. Ne felejtsük el, hogy ez a liberális jogvédőknek egy házi szervezete volt, amely Furmann Imre vezetésével működött. Elhunytról vagy jót vagy semmit, tehát nem mondok többet erről, de tény és való, hogy ez a szervezet nem szolgálta a nemzet érdekét. Nem szolgálta a valódi esélyegyenlőség megteremtését, nem szolgálta a leszakadt régiókban működő magyar kistelepülések felemelkedését, nem szolgálta a cigánybűnözésnek kiszolgáltatott magyar emberek védelmét, nem szolgálta a balliberális nemzeti vállalkozásokat üldöző politika elleni védekezést. Tehát csak és kizárólag úgy lehet erről a szervezetről beszélni, és úgy kell újraalkotni, hogy a tagságot, a szervezeteket alkotó személyeket egytől egyig el kell bocsátani, az összes együttműködő ügyvéddel meg kell szakítani a kapcsolatot, és teljesen újra kell gondolni az egészet, hogy valóban ez a szervezet az egyenlő bánásmódot szolgálja, ne csak minden más csoportnak, hanem a magyarság számára is a hazánkban. (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Úgy van!)
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem